Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Hoe geef je een babyshower?

Hoe geef je een babyshower?
Beoordeel dit artikel

Een babyshower is eigenlijk een soort feestje om te vieren dat er een baby op komst is. Wat komt er allemaal kijken bij een babyshower en hoe ziet het er ongeveer uit? In dit artikelen worden de basisbeginselen voor een geslaagde babyshower even kort behandeld.

Verassen

Eigenlijk is het de bedoeling van een babyshower dat je hem niet zelf organiseert. Officieel organiseert de beste vriendin het. Maar het kan vandaag de dag ook gewoon je zus, schoonmoeder of schoonzus zijn. Ook is dan de bedoeling dat het voor de zwangere vrouw in kwestie een verassing is. Ze mag er niet vanaf weten.

Juiste moment babyshower

De meeste babyshowers worden gegeven als de vrouw rond de dertig weken zwanger is. Ze is dan nog fit genoeg voor een feestje maar er is wel al heel veel bekend over de zwangerschap. Zo weet je meestal het geslacht van de baby al. Dit is heel handig voor het maken van een cadeaulijst en voor eventuele versiering. Geef dus niet al een babyshower bij de eerste zwangerschaps symptomen

De locatie

Je kunt overal de babyshower geven waar je maar wilt. Zo kun je het bijvoorbeeld in een restaurant doen, in een park (met lekker weer) of bij iemand thuis. Zorg er wel voor dat als je het bij de zwangere in kwestie thuis doet je haar niet in de troep achter laat.

Cadeau’s

Een babyshower draait voornamelijk om het geven van cadeautjes. Iedereen kan voor zich een cadeautje mee nemen maar je kan er ook voor kiezen om een gezamenlijk cadeau te geven waardoor je een groter cadeau kan geven zoals een kinderstoel of een mooie reiswieg.

Duur van de babyshower

Hou er rekening mee dat de zwangere vrouw snel moe kan zijn. Zorg er dus voor dat het feest niet té lang duurt.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren