Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Hoe kan ik snel gezond gaan eten?

Hoe kan ik snel gezond gaan eten?
5 (100%) 5 votes

Zorg voor voldoende gezond eten in huis

 Het is slim om altijd het gezonde eten in te slaan. Een voorbeeld van gezond eten is groenten, fruit, vis, noten en vlees. Voedingsstoffen zijn erg van belang wanneer je een slank lichaam wilt behouden en een gezond lichaam. Gezond eten bevat veel nutriënten zoals micronutriënten en antioxidanten die onmisbaar zijn voor het menselijk lichaam. Gezond eten begint met gezond kopen. Koop voldoende gezonde producten voor het hele gezin en vul de koelkast ermee. Als de koelkast vol zit met gezond eten is er geen ruimte meer voor de ongezonde producten.

Water, water en nog eens water

Het lichaam heeft water nodig. Het lichaam zelfs bestaat voor het grootste deel uit water. Het lichaam bestaat voor circa 3/4e uit water. Dit wordt iedere dag ververst. Om deze redenen is gedurende de dag veel water innemen raadzaam. Probeer minimaal twee tot drie liter water op een dag in te nemen. Voor verschillende processen en functies in het lichaam is water nodig. Zo wordt het lichaam gereinigd door water en worden afvalstoffen verwijderd uit het lichaam. Probeer wanneer het kan een glas water te drinken. Doe dit bijvoorbeeld bij elke maaltijd.

Fruit als tussendoortje

Je kunt als snack tussen de maaltijden een stuk fruit kiezen. Als je een snack kiest tussen twee maaltijden in neem dan geen slecht tussendoortje. Kies voor iets gezonds. Diëtende personen kiezen voor een stuk groente als een tussendoortje. Doorgaans hebben deze weinig kilocalorieën en kun je zo het aantal calorieën verlagen. Het populairste fruit om als tussendoortje te eten zijn mandarijnen, sinaasappels, appels en bananen. Van deze tussendoortjes hebben bananen de meeste calorieën. Bananen bevatten daarnaast veel suikers. Appels en peren zijn betere tussendoortjes. Het voordeel van fruit is dat ze niet alleen lekker zijn maar ook erg gezond. Als je snel gezond wilt eten dan kies voor een lekker stukje fruit.