Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Hoe krijg ik het buikvet weg?

Hoe krijg ik het buikvet weg?
Beoordeel dit artikel

 Niemand wil graag buikvet hebben. Het ziet er niet leuk uit en het is een teken van een ongezond leven. Teveel vet op de buik is voor veel personen een doorn in het oog. Om deze reden kunnen deze personen de buikspieren niet zien en zijn deze meestal al jaren verstopt onder een laag vet. Buikvet wordt aanschouwt als iets wat het uiterlijk minder mooi laat zijn en zo denken veel mensen ervoer. Uit onderzoek blijkt zelfs dat vet op de buik het risico op tientallen ziektes verhoogd. Vet op de buik is daarnaast gevaarlijker voor de gezondheid dan vet op een ander deel van het lichaam. Meer is hier te lezen. Dit komt doordat het buikvet rond de vitale organen zit in het lichaam.

Helpen supplementen of buikspierapparaten?

Het vet op de buik kan niet door binnen een maand verdwenen zijn. Het is er langzaam bij opgekomen dus verwacht zeker niet dat het binnen een maand weg is. Dit kost meestal veel tijd, inzet en discipline voor het volledig verdwenen is. Voor het vet op de buik doen de supplementen heel weinig. Deze kunnen niet op een magische manier het vet laten verdwijnen. Er zijn eveneens geen buikspierapparaten die daar wat tegen kunnen doen. Om de buikspieren zichtbaar te krijgen is hard werken vereist met veel discipline. Om volgende week of binnen een maand de buikspieren zichtbaar te krijgen kan geen enkel buikspierapparaat je helpen.

Vaker aan lichaamsbeweging doen

Om te voorkomen dat meer lichaamsvet erbij komt is lichamelijke activiteiten slim. Door te bewegen worden meer calorieën verbrand zodat het lichaam sneller overgaat op het verbranden van lichaamsvet. Het al aanwezige lichaamsvet kan vervolgens minder worden. Iedere dag buikspieroefeningen uitvoeren is echter niet verstandig. Afname van het vet wordt gedaan met cardiotraining en niet met buikspieroefeningen. Het onderhuids lichaamsvet wordt door de beweging ook aangepakt gedurende het droogtrainen. De eerste soorten lichaamsvetten die weg gaan gedurende het droogtrainen zijn viscerale vetten. Dit zijn de vetten die ervoor zorgen dat de buik vooruit komt te staan. Het viscerale vet is het vet onder de huid, niet het vet dat je vast kunt pakken.