Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Is elektrisch roken een goed middel om te stoppen met roken?

Is elektrisch roken een goed middel om te stoppen met roken?
Beoordeel dit artikel

Elektrisch roken is steeds populairder. Je ziet het steeds vaker op staat, geen tabasgeur maar een wat meer dampachtige geur en een dikke vorm van rook die van een e-sigaret afkomt.

Als je wilt stoppen met roken kan de e-sigaret een goed middel zijn. Zo kun je namelijk de hoeveelheid nicotine, de verslavende stof van gewone sigaretten, naar eigen wens afbouwen. Tot er totaal geen nicotine meer in het e-smoke product zit. Ook dan kan elektrisch roken een lekker, maar veel gezonder alternatief bieden voor gewoon roken. Je kunt uit verschillende smaken – e-liquids – kiezen in je e-sigaret, van watermeloen tot chocola. Het is dus ook een leuk alternatief waarin je kunt variëren.

Gewone sigaretten met tabak zijn natuurlijk erg slecht voor de longen. De kans op hart- en vaatziekten of longkanker neemt erg toe. Veel mensen die willen stoppen, lukt het niet. Ze eindigen chagrijnig of zelfs met afkickverschijnselen verlangend naar tabak. Bij veel verslavingen is afbouwen een goede manier om te stoppen. Iets wat dus goed kan met e-sigaretten en e-liquids. Door af te bouwen met een alternatief dat toch ook lekker is en iets heel vergelijkbaars biedt, lukt het steeds meer mensen om op deze manier te stoppen met roken.

Zeker het proberen waard dus.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren