Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Jij en vitamines

Jij en vitamines
Beoordeel dit artikel

Het binnen krijgen van de juiste hoeveelheid vitamines is belangrijker voor jouw lichaam dan je denkt. Je lichaam heeft namelijk vitamines nodig om gezond te blijven en weerstand op te bouwen. Weet jij van jezelf of jij genoeg vitamines binnen krijgt? Teveel vitamines kan ook schadelijk zijn dus de juiste balans vinden is belangrijk.
Vitamines en mineralen kunnen niet aangemaakt worden door het lichaam zelf maar het lichaam heeft ze wel nodig. En gelukkig zitten ze in veel verschillende soorten levensmiddelen, waardoor je kunt variëren met het eten en toch jouw dagelijkse hoeveelheid binnen krijgt. Gevarieerd eten is ook belangrijk om alle soorten vitamines binnen te krijgen.
Het komt in Nederland niet heel veel voor maar er zijn bepaalde mensen die een tekort hebben aan bepaalde vitamines en bepaalde bevolkingsgroepen hebben er ook meer last van dan andere. Een voorbeeld is de zwangere vrouw zij kan het probleem krijgen dat ze te weinig soort vitamine binnen krijgt. Vaak wordt dit ook vast gesteld door de arts die de zwangere vrouw onderzoekt. Hiervoor kan zij het advies krijgen om bepaalde supplementen te slikken. Deze zijn gewoon in de winkel en online te koop. Merken zoals Jarrow Formulas verkopen dat soort supplementen en deze zijn ook nog vaak biologisch of natuurlijk. Dit kan voor sommige mensen namelijk belangrijk zijn.
In Amerika zijn dat soort supplementen een grote hit en hierdoor is er een drukke markt ontstaan met nog meer concurrentie en één van de grote bedrijven is Now Foods die alle soorten supplementen produceert en ook nog bepaalde soorten ingrediënten die ook goed zijn voor het lichaam. Zo zijn er nog meer bedrijven die inspelen op de behoefte aan aanvulling van de vitamines in het lichaam.
Het is niet de bedoeling als jij van de arts hoort dat je een te kort hebt aan een bepaald soort vitamine of mineraal dat je dan afhankelijk bent de supplementen. Het is wel de bedoeling dat je zoveel mogelijk van jouw vitamines binnen krijgt op de normale manier. Dat is via het eten en het supplement dient als aanvulling en niet vervanging.