Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

‘Onbeperkt fysiotherapie niet altijd meer vergoed’

‘Onbeperkt fysiotherapie niet altijd meer vergoed’
Beoordeel dit artikel

De vergelijkingswebsite Zorgwijzer.nl heeft ontdekt dat verzekerden die een vergoeding voor onbeperkte fysiotherapie verlangen, minder keuze krijgen uit aanvullende verzekeringen. De meeste grote verzekeraars hebben geen optie meer voor deze vergoeding in hun nieuwe pakketten. Dit betekent dat klanten die veel fysiotherapie nodig hebben aan hogere kosten vastzitten.

Bij bijna geen een zorgverzekeraar ben je nog in staat om een onbeperkte fysiotherapie als los onderdeel te kiezen. Het wordt bijna altijd onder een aanvullend pakket weggemoffeld. De vergoeding kun je nog wel krijgen, maar de verzekerde vraagt dan wel extra zorg aan die wellicht niet eens wordt gebruikt. De CZ, VHZ en Menzis vergoeden alleen nog een bepaald aantal behandelingen.

Ook worden er maximumbedragen ingesteld door deze verzekeraard. Zilveren Kruis Achmea, PNOzorg, ONVZ, Delta Lloyd en Zorgcollectief FNV Menzis blijven deze zorg wel volledig vergoeden. Hierdoor hoeven klanten van fysiotherapie Dongen zich niet direct zorgen te maken.

Prijsverschillen zijn groot
Het onderzoek toonde aan dat de pakketten waarin de fysiotherapievergoeding wordt opgenomen sterk in prijs variëren. Een aanvullende verzekering met volledige vergoeding wordt bij FNV Menzis aangeboden van 24,25 per maand. Verzekerden van Delta Lloyd mogen een hoger bedrag neertellen en zijn per maand gemiddeld 118,75 euro kwijt.

Klanten bij PNOzorg betalen maandelijks 56,70 euro maar bij verzekeraar ONVZ is het iets goedkoper met 52,31 euro per maand. Ook de Zilveren Kruis blijkt een van de voordeligere aanbieders te zijn want voor onbeperkte fysiotherapie betaalt men tussen de 31,82 en 53,24 euro. Het bedrag dat een verzekerde moet betalen hangt af van zijn of haar leeftijd.