Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Verzorgingsmethoden voor de oren

Verzorgingsmethoden voor de oren
Beoordeel dit artikel

Oren zijn een belangrijk onderdeel van je lichaam, je hebt ze niet alleen nodig voor het horen, maar tevens weten maar weinig mensen dat je oren van belang zijn voor je evenwicht. Het binnenoor is hier voornamelijk verantwoordelijk voor. Het evenwichtsorgaan in het binnenoor werkt nauw samen met de ogen en spieren. Het is dus van essentieel belang dat je infecties in de oren probeert te voorkomen, door ze goed schoon te maken met een dagelijkse wasbeurt. Voornamelijk produceert de gehoorgang oorsmeer, de haarzakjes in combinatie met de klieren zorgen voor de aanmaak van oorsmeer. De haarzakjes en de kliertjes zijn van essentieel belang omdat dit juist de beschermers zijn van wat er verder allemaal het oor in kan gaan. Je wilt namelijk voorkomen dat er iets doorheen gaat en een infectie veroorzaakt wat het evenwichtsorgaan kan aantasten.

Oorsmeer verwijderen dient voorzichtig uitgevoerd te worden omdat je al snel iets binnen de gehoorgang kunt beschadigen. Er zijn diverse artikelen beschikbaar die voorkomen dat je blijvende schade overhoudt aan het schoonmaken van het oor.

Zo is er een gel een spray of druppels van ProEar. Maar er zijn tevens eenvoudige earscratchers. Je kunt met behulp van earscratchers op een veilige manier het oorsmeer verwijderen zonder dat je het trommelvlies aantast. Earscratchers beschikken over een metalen lus die je eenvoudig de gehoorgang indrukt. Het voordeel ten opzichte van een wattenstaafje is dat je het oorsmeer juist niet de gehoorgang verder indrukt, maar je gaat er langsheen. Het metalen lusje is ontwikkeld uit chirurgisch staal waardoor je geen last hebt van allergieën of eczeem.

Je kunt overigens ook kiezen voor een verzorgende creme voor de oorschelp. Deze creme verlicht bijvoorbeeld jeuk en diverse soorten van irritatie. Het is een natuurlijke huidvriendelijke zalf. Wilt u meer weten over diverse verzorgingsmethoden van jouw oren? Lees meer over oorverzorging op onze website!

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren