Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Zijn wimperextensions in de mode?

Zijn wimperextensions in de mode?
Beoordeel dit artikel

Het begon een aantal jaar geleden en steeds vaker zie je het bij vrouwen. Ik heb het natuurlijk over volle en langere wimpers. Wimperextensions zijn de nieuwste beautyhype en truc. Deze nieuwe industrie groeit enorm snel. Wimperextensionsbedrijven schieten als paddestoelen uit de grond. Plots heeft elke vrouw in je omgeving volle en langere wimpers. De ene wimper krult zelfs meer dan de ander. Het zijn dus allemaal wimperextensions die om je huidige wimpers zijn bevestigd.

Zo blijkt uit gegevens dat alleen al in Amsterdam-centrum 18 salons zitten. Niet alleen in de steden is dit een populair fenomeen maar ook in de afgelegen gebieden. Daar groeit de vraag ook enorm en dit is ook te merken voor de mensen die de cursussen aanbieden een cursus wimperextensions duurt meestal 1 tot 4 dagen en kost veelal een honderd of twee. Vervolgens weet je wat je moet doen om een salon te starten.
Dit is een gouden zet want meestal zitten deze nieuwe salons vol na een paar weken.

De voordelen hieraan is dat je geen mascara meer hoeft op te brengen en het ergst te verwijderen. Plus je houdt er geen naakt (blote billen) gezicht aan over. Dit klinkt voor veel vrouwen als goud in de orden. Net als veel trends komt deze ook over vanuit Amerika. Waar gerenommeerde magazines als Vogue, Cosmo, Elle en zelfs de New York Times over dit nieuwe fenomeen schreven. Heden daagse influencer, vloggers en bloggers maken hier dan ook graag content over.

Maar het gekke aan wimperextensions is dan niemand echt weet waar ze vandaan komen. Ze verschenen voor het eerst rond 2000 in Oost-Azië. Daar waar kuilen in de wangen geldt als één van de zeven schoonheden zijn lange en dan ook gekrulde wimpers er ook één. Dit is ook het principe waar mascara vandaan kwam. Mascara is rond de 19de eeuw ontdekt door een Franse scheikundige, de heer Rimmel. Vervolgens ging het snel met de ontwikkeling. Een tijdje later werd namelijk bekent dat een aantal vrouwen haar aan hun oogleden lieten naaien om vollere wimpers te krijgen. Het ooglid werd dan ook verdoofd met cocaine. Dit is het begin van de nep wimper cultuur.

Waar de hedendaagse wimperextensions vandaan komen is dus onbekend. Maar zoals eerder vermeld waarschijnlijk uit landen zoals Zuid-Korea of Japan. Deze nieuwe techniek werd pas echt bekend bij het grote publiek rond het jaar 2005 toen actrice Lindsay Lohan ze begon te dragen. Dit heeft zich gestaag door gezet tot dat de social media trend begon en de wimperextensions hierop mee lifte. Door vloggers en influencers veranderde de aard van cosmetica. Vroeger werd een natuurlijkere ideaal meer geaccepteerd maar tegenwoordig is er een tegen richtig die de bovenhand heeft. Vaak zie je vloggers met strakke wenkbrauwen, een modern kapsel en volle wimpers. Door social media heeft de cosmetica industrie een boost gehad.

Toch blijven wimperextensions heel lastig. Ze zijn mooi maar het kost wel veel werk en concentratie om ze te plaatsen. Zo blijft het werk wel een beetje een gepriegel en is een vaste hand wel een vereiste. Om een nep wimper te plaatsen dien je met twee pincetten te werken om zo dicht mogelijk bij de rand van de wimper te komen. Een eerste afspraak duurt rond de twee uur. Vervolgens mag deze niet nat worden in de komende 24 uur. Zweten (sporten) en douche kan dus even niet. Wanneer je wimperextensions laat zetten kun je veel keuzes maken. Zo kun je kiezen voor de dikte, de krul, het effect en de lengte. Nadat je hier voor hebt gekozen ben je nog steeds niet klaar want ook het materiaal is verschillend. De meest duren optie is om voor het materiaal nerts te kiezen. Goedkoper zijn kunststof of zijde. Gemiddeld heeft de mens 130 bovenwimpers de kosten om dit te vullen is rond de 70 á 130 euro. Dit is een prijs die geldt voor beide bovenwimpers. Bij onder wimpers betaal je minder omdat dit nieuwer is. Hiervoor moet je ongeveer 20 á 40 euro voor aftikken. Toch blijft dit een heel stuk goedkoper en tijdbesparend dan nieuwe wimpers te kopen.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren