Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Zorgverzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken
Beoordeel dit artikel

Zorgverzekering vergelijken

Er zijn erg veel verschillende verzekeringen in Nederland. Een zorgverzekering vergelijken is zeker aan te raden. De premies verschillen dan ook veel en door goed te vergelijken is het mogelijk om veel geld te besparen. Via verschillende vergelijkingswebsites kun je in een overzicht alle zorgverzekeringen bekijken en deze selecteren op basis van wat jouw wensen zijn. Deze verzekeringen kun je dan ook vergelijken op basis van dekking, voorwaarden en natuurlijk ook op premie.

Basis en aanvullende verzekering

Er zijn dan ook een aantal afwegingen die je moet maken om tot de beste keus van een verzekering te komen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hoger eigen risico. Het eigen risico bedraagt 385 euro in het jaar 2017. In je basis verzekering kun je ervoor kiezen om dit eigen risico te verhogen tot een veel hoger bedrag. Het maximale bedrag tot waar je je eigen risico kunt verhogen is 885 euro. Wanneer er dan zorgkosten gemaakt worden moet je zelf tot dit bedrag betalen, en daarna betaalt de verzekeraar. Het voordeel hiervan is dat je maandelijkse premie bedrag een stuk lager word. Om dan ook te besparen op je basis verzekering is het aan te raden het eigen risico redelijk hoog te houden. Wanneer je echter vaak naar het ziekenhuis moet, of een ziekte of problemen hebt, is het aan te raden het eigen risico laag te houden. Anders kunnen de kosten onbetaalbaar worden.

De basis verzekering is helemaal verplicht en vergoed dan ook kosten die worden gedekt door de basis verzekering. De kraamzorg, medicijnen, logopedie, kaakchirurg, ivf, basis ggz en nog veel meer andere kosten worden vergoed. Wanneer je wilt zien welke kosten allemaal zijn vergoed door de verzekeraar moet je kijken op hun website bij de basisverzekering.

Wanneer je vaak gebruik maakt van de zorgverzekering kun je waarschijnlijk het beste een aanvullende verzekering afsluiten. Hierdoor krijg je dan ook extra zorg. Dit kost natuurlijk wel wat meer, maar het is wel aan te raden.

Vergelijken van zorgverzekeringen

Bij het vergelijken moet je goed rekening houden met de kans dat je een bepaalde zorg wel of niet vaak zal gebruiken. Wanneer je bijvoorbeeld veel last hebt van je gebit is het aan te raden een aanvullende verzekering af te sluiten voor je gebit. De tandarts kosten worden dan ook vergoed. Erg handig wanneer het nodig is om bijvoorbeeld een tand opnieuw te plaatsen. Houd ook rekening met jouw persoonlijke voorkeuren. Door alle premies te sorteren op de goedkoopste kun je meteen vinden welke zorgverzekeraar de goedkoopste is voor jou.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren