Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Acrylnagels steeds populairder

Acrylnagels steeds populairder
Beoordeel dit artikel

Kunstnagels worden steeds populairder. Je hebt dan de keus uit acrylnagels of uit gelnagels. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen deze twee soorten kunstnagels? Dat lees je in het volgende artikel.

Gelnagels
Het grootste verschil tussen acryl en gelnagels zit hem in het materiaal dat wordt gebruikt. Dit kun je al een beetje aflezen uit de benamingen van de kunstnagels. Zo wordt er bij gelnagels gebruik gemaakt van gel en bij acrylnagels van acryl. Een ander duidelijk verschil is dat het zetten van gelnagels moeilijker is. Ze hebben bijvoorbeeld veel langer de tijd nodig om te drogen. Hier wordt ook wel een speciale uv-lamp voor gebruikt. Hier beschikt uiteraard niet iedereen over.

Deze uv-lampen zijn echter wel verkrijgbaar in winkels of op het internet. Mocht je het dus echt leuk vinden kun je deze altijd aanschaffen en zelf gelnagels gaan zetten. Is dit niet het geval dan kun je natuurlijk gewoon gemakkelijk en snel naar een nagelstudio gaan. Daar beschikken ze over het juiste materiaal en weten ze precies hoe het moet. Tevens hebben ze al jaren ervaring waardoor je zeker weet dat het goed gaat.

Gelnagels zie je voorbij komen met allerlei kunstwerken er op. Zo kun je er bloemetjes op laten zetten, sterretjes, figuurtjes en ga zo maar door. Dit wordt ook wel nailart genoemd. Nailart is eigenlijk een beetje de Engelse benaming voor kunst op nagels. En dat is het ook echt.

Er zijn verschillende nagelstudios te vinden door heel Nederland. Deze kun je bijvoorbeeld opzoeken op het internet. Je typt in gelnagels of acrylnagels en dan jouw woonplaats er achter aan. Ook kun je er een grote stad bij jou in de buurt achter zetten. Je krijgt vervolgens allemaal resultaten van nagelstudios waar je deze nagels kunt laten zetten. Je kiest er eentje uit, gaat er langs en komt vervolgens terug met prachtige nagels.

Kortom, het zetten van gelangels of acrylnagels is niet zo maar wat. Je zult er dan ook wat voor moeten doen wil ik hier mee beginnen. Je zult goed moeten weten wat je doet, want je kan door het foutief zetten van gelnagels of acrylnagels je nagel beschadigen. Dan ben je verder van huis, want dan moet je vaak vele maanden wachten voordat je nagels weer normaal zijn. En dat wil je natuurlijk niet. Weet dus eerst goed waar je mee aan de slag gaat en als je dat weet kun je beginnen met het zetten van de nagels.