Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Bestuurbare auto’s niet alleen voor kinderen

Bestuurbare auto’s niet alleen voor kinderen
Beoordeel dit artikel

Veel mensen, vooral jongens, hadden vroeger wel een bestuurbaar auto. Er zijn enorm veel bestuurbare auto’s op de markt, en deze zijn lang niet alleen voor kinderen. Toch denken veel mensen onterecht dat dit wel zo is.

Er zijn verschillende ‘professionele’ RC auto’s verkrijgbaar, ook wel radiografisch bestuurbare auto’s genoemd. Er zijn onroad en offroad RC auto’s te koop. Het verschil zit hem in waar je met de auto wil gaan rijden. Zo kan het zijn dat je alleen op vlak asfalt wil gaan rijden. Maar mocht je dan over bijvoorbeeld een scheve stoeptegel of een andere ophoping in de weg heen rijden, kan het zijn dat je auto snel beschadigt. Daarom kan je een buggy op je auto zetten die de klappen opvangen, zodat je auto niet na een keer rijden al helemaal kapot is.

R2R modellen

Als beginnend bestuurder kun je het best een R2R model kopen. R2R staat voor Ready to Run. Dit soort auto’s wordt kant-en-klaar geleverd waardoor je er al snel mee kan rijden, omdat er al een afstandsbediening bij geleverd wordt. Je hoeft dus niet veel te sleutelen aan de auto voordat je ermee kunt gaan rijden. Wanneer je meer ervaring hebt met bestuurbare autootjes kan je een A2R model aanschaffen (almost ready to run). Deze worden zonder afstandsbediening geleverd.

Bestuurbare auto’s zijn er dus in grote getallen en soorten, en dus lang niet alleen meer voor kinderen. Al blijven de goedkopere modellen natuurlijk een favoriet speelgoed.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren