Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Nieuwe trend: vrijwillig vuilnis opruimen en er iets leuks mee doen?

Nieuwe trend: vrijwillig vuilnis opruimen en er iets leuks mee doen?
Beoordeel dit artikel

Veel Nederlanders zullen het beroep vuilnisman niet als een droomjob beschouwen. Waarom zou je achter een stinkende vrachtwagen willen staan en andermans troep op willen ruimen? In New York is het echter een van de meest begeerde banen en ook in andere delen van de wereld wordt er veel met vuilnis gedaan. Zo is er in Bahrein een bijzondere man die vrijwillig vuilnis opruimt.

Mensen gooien hun rotzooi vaak niet in afvalbakken van Binsystem.nl maar laten het simpelweg op straat vallen. Ook in de straten van Bahrein. Gelukkig hebben ze daar Mr. Yo, een man van Zuid-Koreaanse komaf, die vrijwillig zijn leefomgeving schoonhoud. Hij staat elke dag om vijf uur op om de straten een stukje schoner te maken. Je denkt waarschijnlijk; “moet deze man niet werken?”

Mr. Yo is multimiljonair en komt dus niets te kort. Al elf jaar lang staat hij elke dag vroeg op en begint met het opruimen van sigarettenpeuken, pakken drinken en andere rotzooi die hij tegenkomt. Het doel is om straten schoon te houden want de miljonair wil niet dat inwoners ziek worden. Ook hoopt hij een voorbeeld te stellen en dat andere mensen hem als inspiratie zullen gebruiken. Geweldig!

Lol met vuilnis?

Hoewel inwoners van Nederland hun overbodige meubels vaak op Marktplaats zetten of naar de vuilnisbelt brengen, worden meubels in New York bij het grofvuil gezet. Je hebt nu de kans om je oude spullen tegen te komen op het sociale netwerk Instagram. Als een oude stoel bij het grofvuil staat, verwacht je natuurlijk dat hij in de vuilniswagen verdwijnt of dat iemand anders hem inpikt.

Natuurlijk verwacht je deze niet op een foto terug te zien. Twee stylisten uit New York maken echter hele kunstwerken van oude meubels en zetten hier foto’s van op Instagram. Ze pikken het oud vuil op en creëren vervolgens een nieuwe huiskamer. Kijkjes zijn hier te bekijken.