Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Pawnshop

Pawnshop
Beoordeel dit artikel

Een pawnshop, dit is voornamelijk bekend in Amerikaanse staten, maar komt in Nederland ook voor, alleen dan onder een andere naam, namelijk een ‘pandjeshuis’.
Een ‘pandjeshuis’ houdt in, dat er geld kan worden geleend, door goederen uit uw eigendom te verkopen, dit kan tijdelijk zijn.

Verkoop goederen
Waar moet u dan aan denken, wanneer er wordt gesproken om goederen uit uw eigendom? Dit kan gaan om gouden sieraden verkopen of munten, auto’s, motoren, caravan, horloges (dan vooral een bekend merk zoals de Rolex), laptop, tv, navigatiesysteem en noem maar op. Vele goederen kunnen verkocht worden.

Werkwijze
Er moet gelegitimeerd worden, de verkoper moet minimaal 18 jaar zijn, de goederen moeten in goede staat worden afgeleverd, netjes en schoon. In sommige gevallen, het hangt af van het bepaalde goed wat u wilt verkopen, is een bon/certificaat nodig.

Voordelen
De voordelen is dat, wanneer u krap bij kas zit en graag geld wil lenen, deze lening bestaat uit contact geld, welke u direct mee kan krijgen.
De goederen die u heeft verkocht, worden veilig bewaard en veelal doorverkocht. Wanneer het gaat om een terugkoop van de goederen die u heeft gebracht, dan geldt de werkwijze anders. Zie ook onderstaand kopje.

Terugkoop
Het kan zijn dat u tijdelijk goederen wilt verkopen, omdat u krap bij kas zit.
Er wordt dan een speciale terugkoopovereenkomst opgesteld, waarbij er binnen een bepaalde periode de tijd hebt om uw goederen weer terug te kopen.
Bij de goederen die u graag weer wil terugkopen, worden bewaarkosten berekend. Er komen dus nog extra kosten overheen. Maar dit zorgt er wel voor dat u dus niet bang hoeft te zijn dat als u de winkel uitloopt en u zich bedenkt, u uw spullen nooit meer terug krijgt.