Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Voetbal

Voetbal
Beoordeel dit artikel

Op het einde van de Belgische voetbalcompetitie (Jupiler Pro League) worden de play-offs gespeeld. Naast play-off 1, waar voor de landstitel wordt gespeeld, wordt er ook play-off 2 gespeeld. De inzet in play-off 2 is een Europees ticket. In play-off 2 wordt er gespeeld met twaalf ploegen, namelijk met zes ploegen in Groep A en zes ploegen in Groep B. De play-off-2-competitie start op 31 maart 2018. Op woensdag 23 mei 2018 staat de finale van play-off 2 op het programma. Op zondag 27 mei 2018 wordt de Jupiler Pro League 2017-2018 afgesloten met de barragewedstrijd tussen de winnaar van play-off 2 en een ploeg uit play-off 1, met als inzet een Europees ticket. In play-off 2 wordt gestart met 0 punten, waarbij de punten uit de reguliere competitie vervallen. Net zoals in play-off 1 telt het driepuntensysteem. De eindwinnaar van play-off 2 in het seizoen 2016-2017 was KRC Genk. De kalender, uitslagen en het klassement geven een duidelijk overzicht van play-off 2 in 2018.

De play-off-2-competitie in het Belgische voetbal
Voetbal
In play-off 2 spelen de nummers zeven tot vijftien van de Jupiler Pro League tegen de nummers twee tot en met vier uit de Proximus League. In totaal wordt er dus met twaalf ploegen gespeeld. Deze twaalf ploegen worden verdeeld in twee poules (groepen) van zes ploegen. De ploegen starten in play-off 2 met 0 punten en in totaal worden er per groep tien wedstrijden afgewerkt (vijf heen- en terugwedstrijden). De winnaars van elke groep nemen het tegen elkaar op om te beslechten wie play-off 2 zal winnen. Dit gebeurt in slechts één wedstrijd op het terrein van de hoogst geklasseerde ploeg in de reguliere competitie. De winnaar van deze wedstrijd speelt, opnieuw in één wedstrijd, tegen de hoogst geklasseerde ploeg uit play-off 1 die nog geen Europees ticket heeft kunnen bemachtigen. De inzet hierbij is het laatste Europese ticket dat toegang geeft tot de derde voorronde van de Europa League. In play-off 2 start de puntentelling opnieuw vanaf 0, in tegenstelling tot play-off 1 waar de punten gehalveerd worden. In play-off 1 is het dus belangrijker dan play-off 2 om een goed regulier seizoen te spelen.

Ploegen in play-off 2 in het seizoen 2017/2018
De volgende twaalf ploegen spelen in het seizoen 2017/2018 play-off 2. In Groep A spelen KV Kortrijk, Waasland-Beveren, Lierse SK, Moeskroen, Zulte-Waregem en OH Leuven. In Groep B spelen Sporting Lokeren, Beerschot-Wilrijk, Antwerp, Eupen, KV Oostende en Sint-Truiden. De winnaar van elke groep speelt in één wedstrijd om de eindwinst in play-off 2.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren