Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Zelf schilderen met acrylverf

Zelf schilderen met acrylverf
4.9 (98.43%) 51 votes

 Zelf leren schilderen met acrylverf? Dan kunnen een paar tips vast goed van pas komen. Tips welke je zullen helpen tijdens het acrylverf schilderen, zodat je nog beter kunt schilderen. Daarnaast zorgen de tips ervoor dat je straks heel eenvoudig een acrylverf schilderij kunt maken. Waar wacht je nog op! Scroll verder en lees de tips welke je zullen helpen om een echte acrylverf kunstenaar te worden.

Acrylverf mengen

De eerste tip zal gaan over het acrylverf mengen, wat ook wel het kleuren mengen wordt genoemd. Met name beginners ervaren het kleuren mengen als iets lastigs en daarom besteden we hier meer aandacht aan. Bij het acrylverf mengen is het namelijk belangrijk om de juiste hoeveelheden te gebruiken. Hiermee wordt bedoeld dat wanneer je twee of meer kleuren met elkaar mengt je van elke kleur dezelfde hoeveelheid hebt. Daarnaast is het belangrijk om de verf beetje bij beetje te mengen. Dit kun je bijvoorbeeld doen op een palet of bordje. Doe twee of meer kleuren naast elkaar op het palet en strijk deze voorzichtig in elkaar. Hierdoor krijg je nog betere kleurovergangen.

Acrylverf verwijderen

Waarschijnlijk wist je het al, maar acrylverf heeft een zeer korte droogtijd. Daarnaast is acrylverf een verfsoort op waterbasis, wat betekent dat het water in de acrylverf zal verdampen. Wanneer de verf volledig is opgedroogd kun je deze bijna niet meer verwijderen. Zeker wanneer je het al op het schildersdoek hebt aangebracht. Acrylverf gemorst op je kleren? Dan is het verstandig om deze te laten weken in een teil met warm water en groene zeep. De acrylverf zal dan namelijk al binnen een paar uur verdwenen zijn uit je kleren.

Acrylverf verdunnen

Je kunt acrylverf onverdund aanbrengen, maar ook verdund. Hiervoor moet je natuurlijk wel eerst de acrylverf verdunnen. Dit kan met behulp van water, maar ook gewoon met een acryl medium. In dit geval is het verstandig om eerst met water te verdunnen.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren