Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Daklozen redden zich steeds beter

Daklozen redden zich steeds beter
Beoordeel dit artikel

Een aantal jaren geleden heeft de crisis in Nederland toegeslagen. Sinds die tijd zijn er heel veel bedrijven failliet gegaan. Sommige ondernemers zijn zo erg in de problemen gekomen dat ze naast hun bedrijf ook hun huis en bezittingen kwijt zijn geraakt. Oftewel: ze zijn dakloos geworden.

Slaapplaats
Het leven voor daklozen is erg zwaar. De weersomstandigheden zijn niet al te prettig in Nederland (lees: heel veel regen) en ook het beeld dat mensen van daklozen hebben is slecht. Daklozen worden vaak gezien als alcohol- of drugsverslaafden en moeten het allemaal maar zelf uitzoeken. Wanneer de avond valt wordt het pas echt vervelend want dan is het noodzaak om een geschikte slaapplaats te vinden. Een goed bed is voor iedere persoon een heel belangrijke voorwaarde voor een goede nachtrust. Er zijn ook veel ouderen onder de daklozen, voor hen is een seniorenbed eigenlijk essentieel, maar in het dakloze bestaan is het alles behalve dat.

Tenten
Op de Veluwe worden de daklozen in ieder geval geholpen door de daklozenbegeleiding, die tenten hebben gedoneerd voor daklozen die in de bossen verblijven. Deze daklozen willen niet in opvangcentra verblijven vanwege de vele daklozen die wel verslaafd zijn. Echter krabbelen de mensen die dakloos zijn geworden door de economische crisis er steeds weer een beetje bovenop. Ze weten hun weg te vinden naar hulpinstanties en de economie trekt gelukkig weer aan.

Vluchtelingen
Naast de economische crisis zijn de laatste tijd vluchtelingen ook een probleem. Er waren al te weinig betaalbare woningen beschikbaar in Nederland, maar na de komst van vluchtelingen al helemaal. Er wordt zoveel mogelijk voor onderdak gezorgd voor vluchtelingen, maar in sommige opvangplaatsen voor daklozen zijn vluchtelingen ook niet welkom, omdat ze bijvoorbeeld geen stadspas hebben. Vluchtelingen geven echter aan dat ze nog steeds liever in Nederland op straat slapen dan terug te keren naar hun eigen land.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren