Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

De oneindige keuzes in raamdecoratie

De oneindige keuzes in raamdecoratie
Beoordeel dit artikel

 De raamdecoratie is erg belangrijk voor de algehele sfeer in het huis. Bij het bepalen van de raamdecoratie moet je ook rekening houden met heel veel dingen. Wil je veel licht in je huis? Waar gaat je voorkeur naar uit? Dit zijn allemaal zaken om rekening mee te houden. Hieronder een kort overzicht van de meest gebruikte raamdecoraties.

Jaloezieën

Jaloezieën zijn dunne latjes die in verschillende standen worden neergezet door het koortje die eraan verbonden is. Bij moeilijke raamconstructies zijn jaloezieën de perfecte oplossing. Hier heb je niet eens een klusjesman voor nodig. Dit kan je dus heel eenvoudig zelf ophangen. Daarnaast kan je met jaloezieën zelf bepalen hoe licht of donker je de ruimte wilt hebben. Wil je de ruimte heel licht hebben? Dan zet je de jaloezieën gemakkelijk open. Ook hoeft de aanschaf van jaloezieën niet heel veel geld te kosten.

Gordijnen

In sommige ruimtes zijn gordijnen erg mooi. Gordijnen kunnen de hoogte van de ruimte erg benadrukken. Gordijnen maken de ruimte snel sfeervol en kunnen ook het geluid in de ruimte dempen. Er zijn natuurlijk een heel veel soorten gordijnen zoals inbetweens en overgordijnen

Lamellen

Lamellen zijn verticaal hangende panelen die gezamenlijk een lamelgordijn vormen. Voor het bedekken van een groot raamoppervlakte zijn lamellen de perfecte oplossing. Bovendien zijn lamellen ook erg functioneel. Zo kan je zelf heel makkelijk elk moment van de dag de lamellen verstellen. Lamellen gaan vaak mooi samen met een strak interieur.

Plissé

Een van de vele voordelen van een plissé is dat het het zonlicht op elk moment van de dag erg goed kan filteren. Ook kunnen plissé gordijnen heel makkelijk worden gebruikt op zowel makkelijke als moeilijke raamvormen. Als laatst zijn plissé gordijnen ook isolerend en kan het uiteindelijk dus zorgen voor besparing van de energiekosten.

Laatste tip voor het uitkiezen van de perfecte raamdecoratie: Wees uiteraard erg creatief met uw interieurstyling.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren