Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Detecteren is reageren

Detecteren is reageren
Beoordeel dit artikel

Huisbeveiliging door middel van detectie

Uw huis kunt u beveiligen op verschillende manieren. Huisbeveiliging producten kunnen we onderscheiden in bouwkundig, elektronisch en organisatorisch.

Elektronische beveiliging

In dit artikel gaan we verder in op elektronische beveiliging d.m.v. een alarmsysteem van V&S Beveiliging.
Wanneer u een alarmsysteem inzet voor uw huis te beveiligen voorkomt u veelal een inbraak! Onderzoeken wijzen namelijk uit dat een huis welke voorzien is van een alarmsysteem 98% minder kans heeft op een “potentiële” inbraak.
Inbrekers mijden dus woonhuizen met een alarmsysteem. Logisch omdat de kans op het “betrappen” van een inbreker vele malen groter is dan een huis zonder een alarmsysteem. Inbrekers zoeken liever een makkelijke woning uit welke niet beveiligd is.

Detecteren is reageren

Een alarmsysteem zorgt ervoor dat een inbraak direct wordt gedetecteerd. Wanneer er een detectie van een inbraak wordt gedaan wordt er direct gereageerd.
Het reageren kan op verschillende manieren worden gerealiseerd. De volgende opties zijn hiervan van toepassing:

    – Veel lawaai door een sirene
    – Felle flitslamp aan de buitengevel
    – Directe alarmering naar de meldkamer

Inbrekers hebben een hekel aan een directe reactie! Daarnaast voorkomt het bij een inbraak dat inbrekers zich ophouden in de woning. Bij een detectie gaat men er direct vandoor. Wat niet alleen diefstal voorkom maar ook vernielingen aan uw persoonlijke eigendommen.

Alarmsysteem ten opzichte van sloten

Er zijn grote verschillen tussen beveiliging door middel van een alarmsysteem en bouwkundige beveiliging door middel van sloten. Beide beveiligingsmethoden zijn belangrijk!
Het grote verschil is dat een slot inbraak vertragend werkt en een alarmsysteem een inbraak detecteert. Een degelijk slot is 3 minuten inbraak vertragend. Dit is getest door middel van gereedschap welke men kan verbergen in een jas. Het ontmoedigd dus de inbreker. Het is wel belangrijk dat men alle gevelopeningen voorziet van degelijke sloten. Nadelen van bouwkundige beveiliging is dat bij oudere huizen het moeilijk is de sloten te vervangen. Het wordt daarom meestal een dure oplossing. Ook wanneer er geen sociale controle is kunnen 3 minuten voor een inbreker geen obstakel zijn. Eenmaal binnen is er geen belemmering meer voor diefstal wanneer er geen alarmsysteem aanwezig is.

Detecteren is dus reageren en werkt dus ook zeer preventief

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren