Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Dimmers voor je terrasverwarming

Dimmers voor je terrasverwarming
Beoordeel dit artikel

Dimmers voor terrasverwarming is een extra bijkomstigheid, maakt het net ietsje luxer en kan voor meer sfeer zorgen. Wanneer het eigenlijk iets te warm is kan je de verwarmer dimmen. In sommige terrasverwarmers zitten er standaard ingebouwde dimmers, maar je hebt ook verwarmers met een console of externe dimmodule.

Voordelen van dimmers

Een dimmer voor je terrasverwarming is al luxe, maar op je telefoon of afstandsbediening maakt het helemaal af voor je gebruiksgemak. Het voordeel van dimmers zijn dat ze langzaam opstarten (softstart), waardoor de infraroodlamp langer meegaat. Veel dimmers zijn universeel en kan in combinatie met verschillende soorten heaters. Deze universele dimmers sluit je aan op de voedingskabel van de heater. Via het kastje of een afstandbediening kan je de heater dan dimmen.

Schakelen met een externe aan/uit schakelaar

Bij het aan-en uitschakelen van een standaardschakelaar is een inschakelstroombegrenzer noodzakelijk.Er moet ten allen tijde rekening worden gehouden met de inschakel piekstroom van verwarmingsapparaten met 2000 W lampen. Je kunt ook een c16A automaat gebruiken.

Schakelen met een softstarter

Met een softstarter schakelen is er geen sprake meer van een inschakelpiekstroom. De tijd van een softstart/timer kan je vooraf instellen op je terrasverwarmer.

Een terrasverwarming met dimmer is handig en heeft vooral nut als je dicht bij de warmte zit en je wilt hem wat lager zetten.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren