Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

4 voordelen van een Beton Ciré vloer

4 voordelen van een Beton Ciré vloer
Beoordeel dit artikel

 Tegenwoordig overwegen steeds meer mensen om een betonnen vloer aan te leggen in hun huis. En dit is niet zonder reden. Een betonnen vloer heeft heel veel voordelen.
Beton Ciré staat voor gewreven beton in het frans. Het is betonstuc waarbij de cementmortel na droging en afwerking een steenachtig stuc wordt. Dit noem je Beton Ciré. Betoncire is een soort cementachtig poeder dat vermengd wordt met een resin.

Voordeel 1: hygiënisch

Allereerst is een betonnen vloer uitermate hygiënisch. Dit komt in eerste plaats omdat schimmels en bacteriën zich niet goed kunnen hechten aan het betonnen oppervlak, aangezien het een alkalische wandafwerking is. Dit betekent dat het materiaal van zichzelf schimmelwerend is. Veel mensen gebruiken Beton Ciré vanwege de schimmelwerende werking in hun badkamer. Bovendien is een betonnen vloer heel vlak waardoor je er makkelijk een doekje over kunt halen. Schoonmaken is dus erg makkelijk.

Voordeel 2: slijtvast

Beton Ciré is uitermate slijtvast. Dit komt doordat de stuc gemaakt is op cementbasis. Dit is veel sterker dan wanneer een stuc gemaakt is op kalkbasis. Op de stuc zit ook nog een coating die de vloer helemaal slijtvast maakt. Beton Ciré is daarom zelfs te gebruiken als aanrechtblad.

Voordeel 3: watervast

Bovendien is het materiaal bijzonder watervast. Dit houdt in dat water niet in de vloer kan trekken. Erg fijn dus als je wel eens een glas laat vallen. Zelfs als je een glas rode wijn laat vallen is dit niet langer een probleem. De wijn blijft als het ware op de vloer liggen dus je kunt het makkelijk met een doekje weghalen zonder dat er een vlek achterblijft.

Voordeel 4: naadloos

Tot slot is een betonnen vloer volledig naadloos. Het is een groot, glad oppervlak zonder kieren of spleten. Dit is natuurlijk super makkelijk om schoon te houden. Stofzuigen en dweilen heb je zo gedaan!

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren