Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Geschikte vloeren voor vloerverwarming

Geschikte vloeren voor vloerverwarming
Beoordeel dit artikel

In Nederland zijn vele bedrijven welke projectstoffering voor u regelen. Hierbij wordt alle zorg uit uw handen genomen en hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Maar voordat het zover is moet u besluiten welke vloer u wilt leggen. In dit artikel wordt uitgelegd welke vloeren geschikt zijn voor vloerverwarming.

Vloerverwarming wordt natuurlijk gelegd omdat u behoefte hebt aan een verwarmde vloer. Het soort vloerbedekking welke u kiest heeft invloed op de warmte. Het is belangrijk dat de warmte goed wordt doorgelaten. Als dit wordt tegengehouden is de vloer niet geschikt voor vloerverwarming. Dit heeft te maken met de warmteweerstand. Zodra er gebruik wordt gemaakt van vloerverwarming, dan moet de warmteweestand zo laag mogelijk zijn. Vloerbedekkingsmaterialen met een lage warmteweerstand zijn dan ook het meest geschikt.

PVC

PVC is geschikt om te gebruiken. Het is een populaire keuze om neer te leggen. Het is in vele kleuren en patronen verkrijgbaar waardoor het gepersonaliseerd kan worden naar uw wensen. Het materiaal is sterk en gemakkelijk schoon te houden. De warmte wordt bij deze vloer goed doorgelaten.

Vinyl

Het is mogelijk om vloerverwarming te hebben met vinyl vloeren. Echter zijn niet alle vinyl vloeren even geschikt. De een laat meer warmte door dan de ander. Het is daarom belangrijk om goed te kijken welke vloer u kiest en zo nodig advies te vragen. Het voordeel van vinyl is, is dat deze erg gemakkelijk te leggen is.

Laminaat

Om te bepalen of vloerverwarming geschikt is voor laminaat, moet er gekeken worden naar de ondervloer. Een nadeel bij laminaat is dat dit gepaard kan gaan met een hoog warmteverlies. Er is wel laminaat beschikbaar dat speciaal gemaakt is voor vloerverwarming.

Andere vloeren die ook geschikt zijn voor vloerverwarming zijn:
– Tapijt
– Marmoleum
– Natuursteen
– Betonvloeren
– Keramische tegels en parket
– Gietvloeren

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren