Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Help, mijn WC is verstopt

Help, mijn WC is verstopt
5 (100%) 1 vote

Je probeert de wc door te trekken en dan gebeurt het. Het loopt niet weg en de hele toiletpot loopt vol met water en wc-papier. Natuurlijk vinden we dit allemaal vreselijk vies maar toch moet het schoongemaakt worden.

Tips bij een verstopte wc

Tip 1 bij een verstopte wc is niet constant doortrekken. Je denkt misschien dat de verstopping weg zal gaan als je gewoon blijft doortrekken maar dit is niet het geval. Door alleen maar door te trekken loopt je wc vol met nog meer water. Dit maakt het verstoppen dus alleen maar moeilijker.

Tip 2 bij een verstopte wc is hygiene. Het kan zijn dat je vloer vies gaat worden. Leg daarom oude handdoeken of een groot zijl om je wc heen. Hier zorg je mee dat er ook voor dat je naderhand minder viezigheid hoeft op te ruimen. Doe dit natuurlijk met handschoenen aan, want niets is zo vies als wc water op je handen krijgen.

Probeer het zelf te verhelpen

Het eerste wat je gaat doen is zelf de verstopte wc te ontstoppen. Dit kan je doen op verschillende manieren. Ten eerste kan je beginnen met heet water in de wc te gooien. Dit kan helpen als de verstopping in de afvoer zit. Als dit niet werkt kan je gebruik maken van een plopper. Het belangrjkste bij het gebruik van een plopper is dat hij ten alle tijden onder water is.

Werken de bovengenoemde dingen niet? Dan is het toch tijd voor een professioneel bedrijf zoals
ontstoppingsdienst Gent. Dit zijn mensen die weten wat ze doen en zorgen ervoor dat je je wc zo weer kan gebruiken.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren