Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Het maaiseizoen begint weer: een robotmaaier biedt uitkomst

Het maaiseizoen begint weer: een robotmaaier biedt uitkomst
Beoordeel dit artikel

 Als de temperatuur stijgt, dan wordt het tijd om weer wat aandacht aan de grasmat te besteden. Het officiële maaiseizoen start in maart en eindigt in oktober, dus je bent aardig wat maanden van het jaar in de weer met jouw grasveld. Op de ouderwetse manier grasmaaien met een handgrasmaaier is een tijdrovende bezigheid. Wat is een goed alternatief voor een handgrasmaaier en wat zijn de voordelen van deze grasmaaier?

Automatische verpulvering zorgt voor natuurlijke voedingsstof

Een robotmaaier is een automatische grasmaaier en een uitstekend alternatief voor de ouderwetse maaier. Waar je bij een handgrasmaaier veel tijd kwijt bent met het handmatig maaien en het verwijderen en afvoeren van de grasrestjes, heb je daar met een robotmaaier geen omkijken naar. Grote voordelen van robotmaaiers zijn namelijk dat ze de grasresten, maar ook resten van takken, blaadjes en zelfs dennenappels, verpulveren. De verpulverde resten worden automatisch verdeeld over het grasoppervlak en de restjes dienen als natuurlijke voedingsstof voor de grasmat. Zo heb je geen afval na het maaien en wordt jouw gazon op een natuurlijke manier gevoed. Het bijmesten is dus niet of nauwelijks meer nodig.

Gemakkelijk en automatisch

Een robotgazonmaaier is daarnaast zeer gemakkelijk in gebruik en maait het gazon helemaal zelfstandig. De maairobot is draadloos, zodat je geen gedoe hebt met stopcontacten en snoeren. Wanneer de robotgrasmaaier leeg raakt, dan keert het apparaat automatisch terug naar het basisstation om op te laden door gebruik te maken van de eerder aangelegde begrenzingsdraden. De maaier beweegt helemaal zelfstandig over de grasmat en heeft jou verder niet nodig. Ontzettend handig voor de grasbezitter met een druk leven. Via een simpel menu kun je zelf de maaitijden instellen, zodat jij er verder niet meer aan hoeft te denken. Via www.robotmaaiervergelijken.nl kun je eenvoudig de beste robotmaaiers vergelijken en kopen.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren