Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Je huis inrichten, neem dan een vloerkleed

Je huis inrichten, neem dan een vloerkleed
Beoordeel dit artikel

 Vloerkleden, je ziet ze vaak bij ouderen liggen en vindt ze eigenlijk niet zo hip en leuk. Toch kunnen vloerkleden heel goed van pas komen bij het inrichten van je (nieuwe) huis. Naast een aantal praktische functies heeft het ook nog een aantal zeer functionele functies:

1. Het kan ervoor zorgen dat functies afgebakend worden

Stel je hebt 2 banken, een salontafel en nog 2 bijzettafeltjes naast beide banken, dit kan een onsamenhangend geheel geven en hierdoor wat onrustig overkomen. Door bijvoorbeeld een mooi wollen vloerkleed eronder te leggen kan dit een mooi geheel vormen.

2. Ook kan een vloerkleed voor een ruimtelijker gevoel zorgen

Als je de juiste maat, kleur en vorm van een vloerkleed aanschaft kan dit dus voor een ruimtelijker warmer gevoel geven.

3. Het nodigt uit

Doordat je een vloerkleed in de woonkamer hebt liggen, wordt je daar automatisch meer toe aangetrokken en geeft dit dus ook een wat warmer gevoel

4. Demping van geluiden

Met het juiste vloerkleed kunnen alledaagse geluiden zoals het lopen op hakken of het geluid van bijvoorbeeld de televisie of muziek worden gedempt.

5. Akoestiek kan verbeteren

Een vloerkleed kan er ook voor zorgen dat de akoestiek in een ruimte verbeterd doordat het een deel van het geluid kan absorberen.

Meer dan genoeg reden om een vloerkleed aan te schaffen!

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren