Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Maak jouw kamer Zen

Maak jouw kamer Zen
Beoordeel dit artikel

Wil je je kamer op een sfeervolle manier inrichtingen, een plek waar u helemaal tot rust kan maken. Dan is een zen-interieur wellicht een goed voorbeeld. Er zijn hierbij een aantal punten essentieel om het echte zen-gevoel over te kunnen brengen.

Lichte inrichting, in het breedste zin van het woord
Probeer je kamer op een lichte manier in te richten. Hierbij bedoel ik dat je zoveel mogelijk de zon de kans moet geven om binnen te komen. Gordijnen zijn een goede manier om te gebruiken ter afscherming van de zon, echter zijn ze erg aanwezig door de grootte, en geven hierdoor vaak een drukkend en geen zen-gevoel. Een alternatieve oplossing zijn houten lamellen, deze nemen minder ruimte in beslag en u kunt hierbij bepalen hoeveel licht u binnen wilt laten. Daarnaast passen ze perfect bij een zen-inrichting aangezien er veel verschillende soorten zijn, zowel een van eiken of walnoothout. Jaloezieën of houten lamellen zijn dus de ideale oplossing om een lichte ruimte te creëren. Daarnaast is het van belang dat er niet teveel voorwerpen in de kamer aanwezig zijn, dit brengt namelijk onrust. Probeer de kamer zo weinig mogelijk te vullen met voorwerpen. Daarnaast is de verlichting ook erg belangrijk. Het beste is natuurlijk van de zon zelf gebruik te maken, echter schijnt de zon lang niet altijd in uw kamer binnen. Een oplossing hiervoor zijn het gebruik van natuurlijk kaarslicht of waxinelichtjes. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van schemerlampen welke een aangenaam en rustgevend gevoel uitstraling, ideaal voor een zen-kamer dus.

Aarde tinten
Naast licht, zijn natuurlijke tinten en producten in een zen-kamer belangrijk. Probeer zoveel mogelijk buiten met binnen te betrekken. Aardtinten passen hierbij dus perfect. Gebruik meubelen of eventuele wanddecoratie in deze tinten en vul het aan met een paar accessoires in bijvoorbeeld lichte pastelkleuren. Deze spullen dienen echter zo min mogelijk in beeld te zijn, want dit brengt nummer 2 in gevaar, “lichte inrichting”. Een rustige en opgeruimde geest staat namelijk centraal bij een zen-kamer.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren