Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Manieren om je tuin duurzaam te verlichten

Manieren om je tuin duurzaam te verlichten
Beoordeel dit artikel

Wanneer je een tuin hebt is het natuurlijk leuk deze goed te kunnen verlichten. Zeker wanneer de zon ondergaat en je in je verlichte en sfeervolle tuin stapt kun je je meteen goed thuis voelen. Wel kun je er hierbij opletten zo duurzaam mogelijk om te gaan met de verlichting. Vaak staat het namelijk overbodig lang aan of is het niet milieu-vriendelijk.

Zo kun je er het beste voor kiezen LED verlichting aan te schaffen. Op het moment zijn dit de meest duurzame en milieuvriendelijke lampen die er bestaan. Zo kun je naast in je tuin, ook in je huis flink energie hiermee besparen. Het is prijzig in aankoop, maar je kunt wel zo’n 20 procent op de energiekosten besparen. Een extra handigheid hierbij is het feit dat de LED lamp bijna 30 jaar lang mee kan gaan waardoor het een investering wel waard is. LED lampen hebben een hoge lichtopbrengst en ze zijn in meerdere warme en sfeervolle lichtkleuren te verkrijgen.

Ook kun je kiezen voor Solar verlichting in je tuin. Deze bespaart namelijk veel energie en werkt op de verlichting van de zon. Door de Solar verlichting te combineren met LED lampjes haal je het meeste licht uit je energie. Het lage energieverbruik van de LED lichtbron gaat namelijk samen met de relatief beperkte stroomvoorziening van het zonnepaneel en de batterij. Door het lage stroomverbruik kun je toch hiermee nog een lange brandduur verwezenlijken met een complete batterij. Je kunt ze tevens in verschillende modellen en in grote en kleine formaten vinden.

Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om je tuin op te vrolijken. Zo kun je naast verlichting ook bijzondere planten of diverse tuinmeubelen neerplaatsen. Op de website van Fonteyn kun je veel van dit soort meubelen vinden, variërend van een Ligbed tot aan Loungebanken. Naast tuinmeubelen kun je hierop ook veranda’s en tuinhuizen vinden in diverse soorten en maten.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren