Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Offerte voor dakdekker klus

Offerte voor dakdekker klus
Beoordeel dit artikel

Eens in de zoveel tijd is het nodig om een klus op het dak uit te voeren. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de huidige dakbedekking aan vervanging nodig is. Dakpannen kunnen broos zijn of van het dak afgewaaaid zijn. Bitumen dakbedekking kan beginnen te scheuren of het gehele dag begint simpelweg te lekken.

Wanneer dit het geval is, is het eigenlijk altijd nodig om een goede dakdekker in te schakelen. Zo een professional kost uiteraard geld en het is natuurlijk fijn om de kosten vooraf duidelijk te hebben.

Verschillende offertes aanvragen

Uiteraard wilt men niet teveel betalen voor het laten werken aan uw dak. Er zijn verschillende manieren om de kosten van de dakdekker zo laag mogelijk te houden.

Één van de meest adequate manieren om de kosten van de klus zo laag mogelijk te houden is door de offertes van verschillende dakdekkers met elkaar te vergelijken. Let er wel goed op dat u bij de verschillende dakdekkers een offerte aanvraagt voor precies dezelfde klus. Alleen als de dakdekkers een offerte maken voor precies dezelfde aanvraag zijn de verschillende offertes die eruit komen met elkaar te vergelijken.

Waar moet u rekening mee houden?

Er zijn uiteraard bepaalde kosten waar u sowieso rekening mee kunt houden. Zo kost een dakdekker ongeveer €35 per uur. Dit kan iets hoger of lager zijn. Daarnaast komen er natuurlijk toch kosten bij voor de materialen die benodigd zijn, dit zullen de meeste kosten zijn.

Wanneer een flink pannendak vervangen moet worden zal dit natuurlijk een duur karwei worden. De dakpannen zelf kosten al erg veel geld en daarboven op zullen de kosten van de dakdekker(s) komen. In dit geval kunt u dus beter voor een duurdere dakdekker kiezen die veel sneller klaar is (dit is dan namelijk goedkoper).

Kies niet perse de goedkoopste dakdekker

Wees er op bedacht dat u niet perse de goedkoopste dakdekker uitkiest. Het kan zo zijn dat goedkoop duurkoop wordt. De materialen zijn bijvoorbeeld slecht of het dakdekkersbedrijf is niet te vertrouwen en levert slecht werk af met weinig tot geen garantie.

Vraag daarom altijd naar keurmerken of brancheorganisaties waar betreffend bedrijf lid van is. Bovendien kun u aan kennissen vragen of zij ervaring hebben met een goede dakdekker en vervolgens kunt u daar met een gerust hart een offerte aanvragen.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren