Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Recreatiewoningen: hoe en wat

Recreatiewoningen: hoe en wat
5 (100%) 1 vote

Recreatiewoning – de mogelijkheden

Wie droom tegenwoordig niet van een vakantiehuisje. Binnenlands kan dan geopteerd worden voor een huisje aan de kust. Aan de drukte ontsnappen kan dan weer op het platteland. In België zakken veel Vlamingen naar De Ardennen, om aldaar tot rust te komen in hun tweede verblijf. Het hebben van een tweedewoning is tegenwoordig populair bij Belgen en Nederlanders en dit verhaal hoeft zich helemaal niet binnen de eigen landsgrenzen af te spelen. Zoekertjessites bieden duizenden huizen aan in het buitenland. Brazilië, een Grieks eiland, Bali, … De mogelijkheden omtrent recreatiewoningen vakantiewoningen zijn eindeloos. De enige beperking is wellicht het budget van de geïnteresseerde.

Fiscaal gezien

In het verleden is vaak gebleken dat het hebben van een recreatiewoning een reden is om extra bij te dragen aan de schatkist. Op fiscaal vlak verandert – met de komst van een tweede verblijf – inderdaad een hoop op fiscaal vlak en het is dan ook aangeraden om correct informatie door te nemen omtrent deze financiële en fiscale veranderingen. Bijvoorbeeld: een tweede huis aangekocht in Frankrijk en dit vele tijd later verkocht met 30.000 euro winst, dan is het handig om eerst wat door te nemen omtrent d vermogenswinstbelasting. Op de winst wordt een belasting geheven van meer dan 30%. In ieder land zijn dus speciale voorwaarden van toepassing en alvorens effectief een huis te kopen is het dus beter om op de hoogte te zijn van de actueel geldende regels.

Waar een huis kopen?

De zoektocht naar een woning hangt uiteindelijk volledig af van de wensen van de koper. Voor Nederlanders en Belgen is Frankrijk een populaire bestemming. De nabijheid en de veelzijdigheid van het land zijn wellicht de belangrijkste oorzaken. Lekker wegdromen en even de zoekertjes van woningen in de Pyreneeën bekijken kan geen kwaad. Wie weet vertoef je binnenkort zelf in dergelijke woning op de flank van een bergketen.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren