Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Regentonnen

Regentonnen
5 (100%) 1 vote

 Er is enorm veel ontwikkeling geweest op het gebied van regentonnen. Waar ze vroeger onmisbaar waren, worden ze nu gebruikt om extra geld te besparen. Vroeger werd regenwater opgevangen om het te gebruiken als regenwater, tegenwoordig wordt het gebruikt om er onder andere de planten water mee te geven. Er is in der loop der jaren veel veranderd.

Regentonnen in het verleden

In het verleden maakte men gebruik van een regenton om vocht binnen te krijgen. Zodra er voldoende regenwater in de regenton zat werd dit water gekookt. Regenwater werd gekookt om het zo hygiënisch mogelijk te maken. Nadat het water gereinigd was werd het gebruikt als drinkwater. Het hebben van een regenton was vroeger dus noodzakelijk. Deze regentonnen waren vaak van hout gemaakt en beschikte over een klein kraantje aan de onderkant van de ton. Aan de bovenkant bracht men een deksel aan om er voor te zorgen dat er geen afval in het water zou komen.

Ontwikkelingen

Door de jaren heen zijn er veel ontwikkelingen geweest op het gebied van regentonnen. Men schaft tegenwoordig een regenton aan om extra geld te besparen op de waterrekening. Daarnaast wordt het opgevangen regenwater gebruikt voor onder andere het besproeien van de planten en de tuin. Vroeger had men geen keuze uit een bepaalde soort regenton, deze was gewoon standaard van hout gemaakt. Tegenwoordig kun je nog steeds kiezen voor de houten regenton, maar ook voor een kunststoffen regenton. Het is zelfs mogelijk om een regenton te verkrijgen die er uit ziet als een bloempot.

Werking van de regenton

Regentonnen doen het over het algemeen erg goed in Nederland. Dit is natuurlijk ook niet zo gek aangezien er jaarlijks zo’n 600 milliliter regen valt in Nederland. Dit water komt in goten terecht. Via de goten wordt het begeleid naar de regenpijp waarnaar het vervolgens terecht komt in de regenton. Na verloop van tijd leegt men de regenton en kan hij weer opnieuw gevuld worden.