Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Ruitenreiniger

Ruitenreiniger
Beoordeel dit artikel

 De ruitenreiniger is ontwikkeld om het ramen lappen makkelijker en sneller te maken. Ook is het de bedoeling dat streeploze ramen het resultaat zijn.

De ruitenreiniger is een soort stofzuiger voor de ruiten. Het werkt als volgt: u maakt de ramen eerst schoon. Dit kan met een sopje en een spons, maar bij sommige ruitenreinigers zit ook een flacon met daarop een zeempje. Deze flacon wordt gevuld met water en eventueel reinigingsvloeistof en dan wordt er op de flacon een zeem gezet. U sproeit het raam nat met de flacon en poetst het schoon met de bevestigde zeem. Wanneer de ramen zijn schoongemaakt komt de ruitenreiniger in beeld.

Wanneer deze aanstaat zet u deze op het raam en trekt u deze van boven naar beneden. Doordat de reiniger het water opzuigt, wordt niet al het water naar beneden ‘gedrukt’ en zal de vloer dus niet geheel nat zijn. Vooral wanneer u binnen de ramen lapt is dit een voordeel. Het vuile water komt onder in de reiniger en dit kunt u na het ramen lappen weggooien.

De ruitenreiniger werkt op een accu die er ongeveer drie uur over doet om op te laden. Wanneer deze opgeladen is, kunt u er ongeveer twintig minuten mee zuigen. Wel zijn er meerdere versies van de reiniger. Zo is er bijvoorbeeld de Leifheit, een van de nieuwste modellen, die vermogen terugneemt wanneer hij niet aan het zuigen is. Dit betekent dat deze langer dan twintig minuten te gebruiken is.

Recensies over de ruitenreiniger zijn niet alleen maar positief. Wat sterk naar voren komt is het feit dat het apparaat het ongeveer twintig minuten doet (naast de Leifheit die het iets langer volhoudt).

Dit is vrij kort. Wanneer iemand de ramen in het hele huis wil schoonmaken en dan ook nog de ‘pech’ heeft in een groot huis te wonen, heeft hij aan twintig minuten natuurlijk nooit genoeg. Dit zou dus betekenen dat hij twintig minuten ramen kan lappen, vervolgens drie uur moet wachten tot de reiniger weer is opgeladen, en dan pas weer verder kan. Laten we zeggen dat in twintig minuten

vier ramen kunnen worden gelapt. Wanneer iemand in een huis met bijvoorbeeld twaalf ramen leeft, zal hij het apparaat dus drie keer moeten opladen. Drie keer drie uur is negen uur. Deze persoon zal dus minstens een à twee dagen bezig zijn met het lappen van ramen, terwijl hij als hij de ouderwetse zeem zou gebruiken, met drie uur klaar zou zijn.

Verder komt door gebruikers naar voren dat de ramen niet eens altijd streeploos schoon zijn, zoals beloofd.

Bovendien maakt het apparaat erg veel lawaai: het klinkt als een stofzuiger.

Als laatste nadeel werd door klanten genoemd dat het geklieder met water niet eens per se voorbij is. Wanneer het soppen met een spons gebeurt en niet met de flacon (die er dan nog bij zou moeten worden gekocht), komt er alsnog water op de grond. Dit gebeurt namelijk niet alleen tijdens het zemen.

Al met al is de prijs-kwaliteitsverhouding niet erg in balans, vinden gebruikers. De prijs van de ruitenreiniger varieert tussen de vijftig en tachtig euro, wat best een bedrag is. Afgewogen zijn er meer nadelen dan voordelen te vinden en dus zeggen gebruikers het liever te houden bij een goedkoop en ouderwets handmatige zeem.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren