Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Stationaire- of handschuurmachine?

Stationaire- of handschuurmachine?
4.9 (98.26%) 46 votes

 Welke machine is het meest geschikt? De kans is groot dat je van een stationaire schuurmachine niet veel weet. Toch kan het interessant voor je zijn om je hier ook eens in te verdiepen. Zo’n schuurmachine kan je veel nieuwe functies opleveren, waarover een handschuurmachine niet beschikt. Als je het van de andere kant bekijkt heeft de handschuurmachine ook veel te bieden waar de stationaire schuurmachine in tekort schiet. Tja… welke schuurmachine is dan het meest geschikt? In dit artikel vertellen we je alles over de stationaire- en handschuurmachines. Laten we beginnen met de stationaire schuurmachine.

Stationaire schuurmachine

De stationaire schuurmachine is een schuurmachine die bedoeld is voor één locatie. Na het plaatsen is het de bedoeling om deze hier voor een langere tijd te laten staan. Vaak werken ze op 230V (netspanning), maar er zijn ook varianten die op krachtstroom werken. Kortgezegd kan een stationaire schuurmachine voorzien in een krachtige en hoge schuurcapaciteit. Daarnaast verkrijgbaar in de varianten: stationaire band- en schijfschuurmachine. Waarbij de schijfschuurmachine over een ronde schuurzool beschikt, welke in een hoog tempo ronddraait. Bij de stationaire bandschuurmachine draait de schuurband rond. Het is zelfs mogelijk om deze schuurmachines als combinatie te kopen.

Handschuurmachine

De handschuurmachine is flexibel en bedoeld voor op klus. Zo’n machine is erg compact en makkelijk te verplaatsen. Er zijn verschillende soorten handschuurmachines, welke werken met een schuurband-,schuurschijf- of triltechniek. Elk type schuurmachine heeft daarbij zijn eigen functies als zowel zijn voor- en nadelen. De prijs van een handschuurmachine is betaalbaar voor zowel de doe-het-zelver als professionele klusser.

Conclusie

Nu weet je wat meer over beide schuurmachines. Als we de feiten op een rij zetten zien we een belangrijk verschil. De stationaire schuurmachine zijn niet alleen prijzig, maar ook nog eens niet mobiel. Bij de bandschuurmachine is dit niet het geval. Deze machine kun je vaak al bestellen voor een redelijke prijs en is ook nog eens makkelijk te verplaatsen. Hopelijk heb je al een keuze kunnen maken. Mocht je nog veel onduidelijk vinden, dan is het verstandig om eens op het internet naar meer informatie te zoeken.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren