Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Steeds meer mensen investeren in de tuin

Steeds meer mensen investeren in de tuin
Beoordeel dit artikel

 De afgelopen jaren en voornamelijk de laatste 10 jaar zijn er steeds meer mensen die investeren in de tuin. Zo bleek vorig jaar al uit een onderzoek dat verscheen op NU.nl dat mensen massaal meer geld uitgeven aan tuinhuisjes. Dat bleek uit een groot onderzoek van de brancheorganisatie van Tuinbranche Nederland. Niet alleen in tuinhuisjes, maar mensen investeerden in nog veel meer artikelen en spullen voor in de tuin. Ook tijdens de zomer van 2017 zijn mensen weer massaal bezig met het opknappen in de tuin.

Voordelen van het investeren in de tuin

Er zijn meerdere redenen waarom het verstandig is om geld in je eigen tuin te steken. Ten eerste is de tuin het aanzicht van je huis. Wanneer de tuin niet is afgedekt met schuttingen dan kan iedereen die langs je huis komt je tuin zien. Ook mensen die niet bij je binnen komen, komen wel in aanmerking met de tuin die je voor de deur hebt.
Een ander voordeel aan het investeren in de tuin is dat de waarde van een woning omhoog gaat. Met een tuinhuisje of een goed onderhouden tuin wordt je gehele woning meer waard. Je krijgt er dus meer voor terug wanneer je het geld in de tuin steekt dan wanneer je er van op vakantie gaat.
Daarnaast is de tuin de plek waar je lekker tot rust kunt komen en kunt ontspannen wanneer het mooi weer is. Wanneer we vrienden uitnodigen dan gaan we vaak samen in de tuin zitten. Daarom willen we natuurlijk dat de tuin een plek is waar we ons lekker voelen en waar we ook daadwerkelijk tot rust kunnen komen.
Uit het onderzoek van vorig jaar bleek ook dat mensen steeds meer investeren in sierbestrating. Sierbestrating is de laatste jaren steeds populairder geworden. Met het grote aanbod aan sierbestrating is er ieder type sfeer te creëren in de tuin. Zo zijn er speciale grindtegels, terrastegels en vele verschillende materialen te vinden voor de tegels. Met bijvoorbeeld wildverband om de tuin heen is de bestrating op een goede en strakke manier af te maken. Verder blijkt ook dat de belangstelling bij mensen voor beelden en vijvers steeds minder wordt.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren