Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Tips voor de voorbereiding van het inleggen van vloeren

Tips voor de voorbereiding van het inleggen van vloeren
Beoordeel dit artikel

 Wanneer je van plan bent om een vloer in je huis te leggen, zijn er diverse zaken waar je rekening mee moet houden. Allereerst moet je beslissen wat voor soort vloer je wil hebben. Vaak kun je kiezen tussen parket of laminaat. Bij laminaat is er bijna geen onderhoud nodig, terwijl dit bij parket wel zo is. Klik laminaat is eenvoudig te plaatsen en te onderhouden.

Tevens kun je kiezen tussen massieve en meerlaagse houten vloeren. Bij een massieve vloer zijn de planken volledig van dezelfde soort hout. Bij een meerlaagse vloer bestaan de planken uit meerdere lagen van diverse houtsoorten. Een massieve houten vloer heeft vaak de voorkeur, maar dan moet deze wel verlijmd worden gelegd. Dan zal het hout namelijk geen rare dingen doen, zoals uitzetten, krimpen of schotelen door de invloed van de luchtvochtigheid die veranderd. De mate waarin dit gebeurd is ook afhankelijk van de kwaliteit van het hout.

Of je de houten vloer verlijmd of zwevend gaat leggen, hangt onder andere af van de soort houten vloer waar je voor kiest, de breedte van de planken, de omvang van de ruimte waar de vloer moet komen en of je vloerverwarming wil integreren. Ook is het belangrijk om te weten of je vloer geluiddempend is en hoeveel geld je eraan kunt besteden.

Voordat je een houten vloer in gaat leggen, is het dus handig op te meten hoeveel ruimte je hiervoor hebt. Je moet daarbij rekening houden met een afwijking die eventueel kan voorkomen in deze kamer. Bedenk van te voren wat het patroon moet zijn waarin je de vloer wil leggen. Het is altijd handig extra materiaal aan te schaffen van te voren, zodat je beschadigde tegels of planken makkelijk kunt vervangen. Als je niet technisch bent ingesteld kun je je ook laten informeren hoe je je vloer in laat meten en leggen. Mocht je wel zelf aan de slag willen gaan heb je in ieder geval genoeg vloer gereedschap, plinten, lijm en vloeronderhoud nodig.

Wanneer je een PVC vloer wil aanschaffen kun je op de volgende website kijken: PVC vloeren. Deze zijn vaak erg praktisch en gaan lang mee met de tijd. Bovendien zijn ze vaak makkelijk te onderhouden en waterbestendig. Bij Vloer en raamdecor kun je de PVC vloeren gratis in laten meten en advies hierover krijgen.

Wanneer je besluit een vloer in te leggen, denk dan ook na over welke soort ondergrond je hebt; het is het makkelijkste wanneer deze egaal is aangezien de meeste PVC stroken en tegels dun en flexibel zijn om in te leggen. Wanneer je extra geluiddemping, warmte isolatie en geluidsreductie wil bewerkstelligen kun je het beste een ondervloer tussen het PVC en de ondergrond leggen.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren