Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Toilet hygiënisch schoonmaken in 4 stappen

Toilet hygiënisch schoonmaken in 4 stappen
Beoordeel dit artikel

 Het toilet schoonmaken is een vervelende klus. Maar toch is het erg belangrijk voor de hygiëne en gezondheid dat je toilet regelmatig wordt schoongemaakt. Het beste is als je het toilet minimaal één keer per week schoonmaakt. Hoe maak je het toilet snel maar toch hygiënisch schoon? En welke schoonmaakartikelen kun je het beste gebruiken? In dit artikel leggen we je het uit.

Stap 1: De toiletvloer schoonmaken
Allereerst maak je de vloer van het toilet schoon. Eerst gebruik je een professionele stofzuiger om de vloer stofvrij te maken. Vervolgens maak je een sopje van allesreiniger en bleek. Hiermee dweil je de vloer goed schoon. Laat de vloer eerst drogen voordat je verdergaat met schoonmaken.

Stap 2: De toiletreiniger aanbrengen
Nu kun je beginnen met het toilet. Als je het fijn vind, kun je schoonmaakhandschoenen dragen tijdens het schoonmaken. Zorg er dan wel voor dat je de schoonmaakhandschoenen reinigt nadat je klaar bent. Breng toiletreiniger aan in de toiletpot. Laat dit ongeveer een kwartier inwerken. Laat de toiletborstel in de toiletpot zitten zodat deze ook schoon wordt. Na een kwartier spoel je de wc door een maak je de toiletpot goed schoon met de borstel. Een toiletborstel moet je ook af en toe vervangen. Het beste is om eens in de drie maanden een nieuwe toiletborstel te kopen.

Stap 3: De toiletpot schoonmaken
Maak een nieuw sopje met allesreiniger en een scheutje bleek. Gebruik een microvezeldoekje. Maak eerst de bovenkant van de wc deksel schoon. Vervolgens maak je de boven- en onderkant van de bril schoon en dan de buitenkant van de pot.

Stap 4: Niet vergeten
Veel mensen denken dat de toiletbril de vieste plek is in de wc. Niets is minder waar. De plekken die het meest bacteriën bevatten zijn namelijk alles wat mensen met hun handen aanraken. Bijvoorbeeld: de doorspoelknop, de lichtknopjes, de deurklink en het kraantje. Vergeet deze plekken dus niet schoon te maken! Ook de muren van de wc worden vaak vergeten. Ook deze kunnen vies worden. Maak de muren naast de wc dus ook even goed schoon met een nieuw sopje.

Goed gedaan. Het toilet is weer helemaal schoon. Al met al neemt deze klus ongeveer 20 minuten in beslag.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren