Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Tuininrichting: trendy en onderhoudsvriendelijk

Tuininrichting: trendy en onderhoudsvriendelijk
Beoordeel dit artikel

Het verzorgen van een tuin kost erg veel werk. Alleen al het bedenken van een leuke inrichting kan voor sommige mensen erg lang duren. In dit artikel geven wij je enkele tips voor een leuke trendy inrichting waar je niet veel werk aan hebt.

Topiary
Als planten geknipt zijn in bepaalde figuren wordt dat topiary genoemd. Denk hier aan verschillende figuren zoals dieren en bollen. Niet alle planten zijn hiervoor geschikt. De buxus, de hulst, de liguster en de taxus zijn hier echter wel erg geschikt voor. Natuurlijk kan je zelf aan de slag gaan, maar er is een makkelijkere manier. Er zijn namelijk snoeifiguren. Deze figuren kan je in de winkel kopen waardoor het maken van een bepaald figuur meteen stukken makkelijker is gemaakt. Het vormsnoeien kan het beste gedaan worden tijdens het einde van het voorjaar en het najaar. Gebruik een snoeischaar en een heggenschaar om uw perfecte vorm te krijgen.

Centrale zithoek
In het verleden waren tuinen erg groen. Nu is dat natuurlijk geen probleem, maar er moet ook een plek zijn waar je even lekker tot rust kan komen. Zorg er daarom voor dat je ruimte hebt voor een zithoek. Hier kan je bij lekker weer gezellig buiten zitten en barbecueën. Hierdoor is er ook meteen meer overzicht in je tuin. De zithoek staat centraal met daarom heen het groen.

Onderhoudsvriendelijke planten
Als je dan verschillende planten in je tuin hebt, wil je hier niet te veel zorg aan hebben. Kies daarom voor planten die onderhoudsvriendelijk zijn. Neem bijvoorbeeld de Taxus. Dit is een haag die niet snel groeit en waar je dus niet veel naar om hoeft te kijken. Ook bomen en planten zijn er onderhoudsvriendelijk. Bijvoorbeeld de olijfwilg en de Pyrus Calleryana. Deze onderhoudsvriendelijke planten zijn er in verschillende kleuren en maten. Het is dus altijd goed mogelijk om jouw eigen stijl te creëren zonder dat je er veel naar om hoeft te kijken.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren