Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Voordelen van tapijttegels

Voordelen van tapijttegels
Beoordeel dit artikel

Tapijt is een erg populaire vloerkeuze voor in huis. Echter is er nog de beslissing om gewoon tapijt neer te legen of om er voor te kiezen om tapijttegels neer te leggen. In dit artikel bespreken wij enkele voordelen van tapijttegels.

Wat zijn tapijttegels
Tapijttegels zijn vierkante stukken tapijt bestaande uit textiel. Deze zijn vaak gemaakt van materialen als wol, kunstgaren en katoen. Tapijttegels zijn er in allemaal verschillende kleuren en maten. Zo kan je elk design maken in je woning waar je zelf tevreden over bent. De kwaliteit verschilt per tegel. Zo zijn er tegels gemaakt van dik materiaal, maar ook dunne tegels welke vaak een stuk goedkoper zijn.

Leggen van de tegels
Tapijttegels zijn erg makkelijk neer te leggen. In kleine ruimtes hoeven tapijttegels zelf niet met lijm of tape vastgemaakt te worden. Ze hoeven enkel dicht tegen elkaar geplaatst te worden. Heb je wel een grotere ruimte? Dan is tapijttape een simpele manier om ervoor te zorgen dat de tapijttegels op zijn plek blijven liggen. Een ander voordeel voor het gebruik van tape is dat de tapijttegel na gebruik opnieuw bruikbaar is. En als je ze zelf niet meer nodig hebt kan je ze natuurlijk ook altijd nog verkopen.

Verwijderen van vlekken
Een ander voordeel van tapijttegels is dat deze gemakkelijk schoon te maken zijn. Bij een tapijtenvloer moet je schrobben met een doekje. Tapijttegels zijn echter gemakkelijk op te pakken zodat deze ook onder de kraan afgespoeld kunnen worden. Maak deze voorzichtig schoon met schoonmaakmiddel en laat deze goed drogen voordat je de tegel terug plaatst op zijn plek.

Comfort
Tapijttegels helpen ook bij het dempen van het geluid. Deze doen dat tot 34db in vergelijking met laminaat (6db). Geluiden zoals voetstappen zullen amper te horen zijn. Ook de warmtebeleving neemt toe. Dit heeft ermee te maken dat het warmte gevoel bij de voeten hoger wordt. Hierdoor is het werken of wonen comfortabeler.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren