Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Waarom onderhoud van kussens belangrijk is

Waarom onderhoud van kussens belangrijk is
Beoordeel dit artikel

Volgens een slaapexpert heeft een volwassen persoon gemiddeld 7,5 uur slaap per nacht nodig. Dat betekent dat je circa een derde van de dag in bed doorbrengt. Daarom is een comfortabel bed met goede hoofdkussens extra belangrijk. De levensduur van een hoofdkussen wordt voor een groot deel bepaald door het onderhoud. Hoe beter het onderhoud, hoe langer deze meegaat.
Het beddengoed wordt regelmatig gewassen, maar de hoofdkussens worden nog wel eens vergeten. Hoe kun je ervoor zorgen dat je zo lang mogelijk van een goede nachtrust geniet?

Opschudden en wassen

Schud de kussens even op voordat je naar het werk of school gaat en laat ze daarnaast regelmatig luchten. Hierdoor blijven ze droog en luchtig. Het kussen moet je niet te vaak wassen, maar de kussensloop kun je zonder problemen regelmatig in de wasmachine doen. Bij normaal gebruik is het ook niet noodzakelijk om het kussen te wassen. De kussensloop moet natuurlijk wel fris en hygiënisch blijven. Zeker gezien het feit dat je ’s nachts een halve liter vocht verliest.

Wil je een kussen toch wassen? Lees dan goed de aanwijzingen op het waslabel. Toch benadrukken we dat het niet verstandig is om een hoofdkussen of luxe sierkussens vaak te reinigen. De vulling slinkt namelijk bij elke wasbeurt, omdat het kussen wordt blootgesteld aan hoge temperaturen. Uiteindelijk kan dit er toe leiden dat de veerkracht wordt verminderd.

Vulling goed laten drogen

Om een indringende en vervelende geur te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat de vulling goed en vooral snel opdroogt. Het is daarom aan te raden om het kussen niet in de zon te leggen, maar gewoon in een droogtrommel te doen. Doe er eventueel een tennisbal bij. Waarom? Zo wordt het kussen niet alleen snel droog, maar blijft het ook opgeklopt. Dat is overigens ook de ideale tip als je kussen plat is geworden. Zet de droger op de laagste stand en een tekst erbij.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren