Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Waterontharder

Waterontharder
5 (100%) 1 vote

 Kalkaanslag, ook wel ketelsteen genoemd, is enorm vervelend. Je blijft schrobben maar het is lastig weg te krijgen. Kalkaanslag kan niet alleen in de badkamer plaats vinden, maar ook op apparatuur zoals een vaatwasser, een wasmachine of een waterkoker. Kalkaanslag ontstaat op diverse plekjes waar water wordt verwarmd of wordt gekookt. Kalkaanslag voorkomen? Dan kun je een waterontharder aanschaffen.

Kalkaanslag voorkomen

Kalkaanslag ontstaat op plekken waar water wordt verwarmd en wordt gekookt. Hierbij kun je dus denken aan plekken zoals de badkamer, in de vaatwasser, in een waterkoker enzovoort. Kalkaanslag ontstaat natuurlijk doordat er kalk in het water zit. Waterleidingbedrijven zijn verantwoordelijk voor het verwijderen van kalk in het water. Drinkwater wordt in eerste instantie namelijk uit een rivier gehaald of uit de grond. Waterleidingbedrijven reinigen dit water en sturen het vervolgens door naar woningen zodat zij het kunnen gebruiken als drinkwater. Soms kunnen er helaas restjes kalk achter blijven. Mensen gebruiken het water uit de kraan en uit de leiding voor diverse zaken.

Het gevolg is een kalkaanslag. In de eerste fase is een kalkaanslag nog onschuldig. In een later stadium kan een kalkaanslag echter zorgen voor grote schades aan bijvoorbeeld apparatuur. Door gebruik te maken van een waterontharder kun je dit voorkomen. Een waterontharder zorgt er voor dat de laatste restjes kalk uit het water worden verwijderd, en er zacht water uit de leidingen en de kraan komt.

Werking waterontharder

Een waterontharder bestaat uit vele onderdelen. Aan de binnenkant van de waterontharder bevindt zich kunsthars. De kalkdeeltjes blijven hangen aan het hars, waarnaar ze vervolgens uit het water worden verwijderd. Door gebruik te maken van een waterontharder voorkom je het risico dat er kalkaanslag ontstaat. Apparatuur zoals een wasmachine en een vaatwasser gaat langer mee, en het uren lang schrobben van de badkamer en de keuken is niet langer nodig.