Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Weinig werk, toch een mooie tuin

Weinig werk, toch een mooie tuin
Beoordeel dit artikel

Zomers genieten in de tuin

Zodra het voorjaar begint, en mensen zichtbaar vrolijker worden van het zonnetje dat vaker om de hoek komt schijnen, zitten mensen graag op het terras, in het park of in de tuin. Wanneer je in de tuin zit is het fijn als je echt tot rust kan komen, en kan genieten van het uitzicht, de planten en geur van verse bloemen. Zomers is het ultiem genieten om te kunnen barbecueën in de achtertuin, of toch even de benen proberen te bruinen terwijl je een goed boek leest.

De tuin bijhouden

Waar sommigen van ons in de tuin werken heerlijk ontspannend vinden, vinden anderen het verschrikkelijk om het onkruid tussen de planten vandaan te schoffelen. En om echt te kunnen genieten en ontspannen in de tuin moet deze wel bijgehouden zijn. Dit vormt voor veel mensen een ergernis: men wil genieten in de tuin maar ergert zich aan het onkruid. Een tuinman kan een uitkomst bieden, maar daar moet men wel een budget voor hebben. Niet iedereen kan zich een tuinman veroorloven.

Bodembedekkers als een oplossing

Toch zijn er ook andere manieren om je tuin zo efficiënt mogelijk bij te kunnen houden. Zo kun je een gedeelte van de tuin vol planten met prachtige bodembedekkers als adderwortels, akelei, alpenviooltjes of lekkere aardbeien. Dit zijn laaggroeiende planten die, zoals de naam al zegt, de bodem bedekken. Hierdoor kan er geen onkruid tussen de plantjes groeien. Niet alleen handig, maar ook erg mooi!
Een andere oplossing is het plaatsen van tegels met hierop potten met mooie bloemen, ook zo voorkom je veel onkruid. Een hele geschikte plant hiervoor is de salvia, een potplant die bloeit van wel mei tot november!

U kunt dus wel degelijk van de tuin genieten zonder er te veel werk in te hoeven steken. Genietse!

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren