Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Zwarte gordijnen: helemaal niet doods

Zwarte gordijnen: helemaal niet doods
Beoordeel dit artikel

Een zwart gordijn is iets dat we automatisch associëren met begrafenissen en de dood. Zwart is dan ook de kleur bij uitstek die gebruikt wordt om rouw aan te kondigen en te visualiseren en de kleur die we gebruiken om de dood te visualiseren. Het resultaat is dan ook dat zwart, geheel onterecht, een soort morbide uitstraling heeft gekregen en schromelijk over het hoofd wordt gezien in alle besprekingen wat betreft interieur. Enkel de excentriekelingen durven het immers nog aan resoluut voor zwart te gaan. En dat is jammer want zwarte gordijnen kunnen je kamer wel degelijk heel wat bijbrengen.

Zwarte gordijnen: de peper van je interieur

Zoals iedere designer je zal zeggen heeft elke ruimte een beetje peper nodig bij het zout. Het is goed om op veilig te spelen en een ongelofelijk knap interieur samen te stellen. Maar zonder uniek stuk, zonder de peper geef je een smakeloos geheel af. Zwarte gordijnen zijn misschien wel net de peper die je nodig hebt. Mooie satijnzwarte gordijnen stralen niet alleen luxe uit maar zijn zonder twijfel echte blikvangers in iedere kamer. Als je de kamer in kwestie dan nog eens met wat witte elementen vormgeeft heb je al meteen een klassieke combinatie te pakken: geen twee kleuren die zo goed samengaan als zwart en wit.

Zwart: de rustbrenger

Het klinkt logisch: zwarte gordijnen houden in grotere mate licht tegen dan gordijnen van een lichtere kleur. Klinkt als een negatief punt maar bedenk dan eens wat je met die wetenschap kunt doen. Een echt rustige kamer? Zwarte gordijnen nodig natuurlijk! Ken je een betere kleur om een echt rustpunt van je huis en/of kamer te maken dan de kozijnen te draperen met heerlijk veelzijdig zwart? Je hoeft echt geen goth te zijn om de voordelen daarvan in te zien. En laten we eerlijk zijn: zwart heeft dan nog eens als voordeel dat je niet veel zult moeten schoonmaken ook! Waarom zou je dan ook eens niet opteren voor deze kleur die al sinds vele eeuwen zijn veelzijdigheid en kwaliteit bewijst.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren