Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

De beste bioscoopfilms voor kinderen voor juni & juli 2015

De beste bioscoopfilms voor kinderen voor juni & juli 2015
Beoordeel dit artikel

 Ook deze zomer komen er weer genoeg leuke kindvriendelijke films in de bioscoop. Het bezoek aan een bioscoop of kindertheater werkt voor veel kinderen ontspannend. Ze worden volledig meegesleept in het verhaal. Deze films zijn ook ideaal voor kinderfeestjes. Maak er dan bijvoorbeeld een thema-uitje van!

Nederlandse speelfilms:

Code M: deze Nederlandse speelfilm met onder andere Derek de Lint in de hoofdrol gaat over een 11 jarig meisje genaamd Isabel die samen met haar neef en een vriend op zoek gaan naar het legendarische zwaard van musketier D’Artagnan. Haar opa was tot zijn dood al op zoek naar het zwaard, en hij was niet de enige… Code M draait vanaf 24 juni in de bioscoop en duurt 98 minuten. Deze film is geschikt voor kijkers vanaf 6 jaar.

Spangas in actie: wanneer de leerlingen van het Spangalis college erachter komen dat de school moet sluiten. Besluiten ze er alles aan te doen om dit tegen te houden. Zullen ze hun doel bereiken? Spangas in actie draait vanaf 18 juni in de bioscopen, is Nederlands gesproken en duurt 86 minuten. Deze film is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Animatiefilms:

Binnestebuiten: deze animatiefilm (Engelse variant heet Inside Out) gaat over een meisje die moet verhuizen naar een klein dorpje. Haar hoofd loopt over van emoties en dat merken ook de wezentjes die in haar hoofd leven. Deze film komt uit op 15 juli en duurt 102 minuten. Geschikt voor alle leeftijden.

Minions: deze film kan natuurlijk niet ontbreken in het rijtje. We maakten al kennis met deze leuke wezens in Despicable me 1 en 2, maar nu beleven ze hun eigen avonturen. De Minions zijn hulpjes van slechteriken die na een blunder werkloos worden. Nu moeten ze op zoek naar een nieuwe slechterik om te ondersteunen in kwade plannen. Deze animatiefilm duurt 91 minuten en is in 2D en 3D te zien vanaf 1 juli. Geschikt vanaf 6 jaar.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren