Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Toerisme in Amsterdam

Toerisme in Amsterdam
Beoordeel dit artikel

Amsterdam het merk van Nederland

Veel mensen beseffen niet hoeveel Amsterdam voor Nederland betekent. Amsterdam is echt het logo van Nederland. Amsterdam bepaald voor veel mensen hoe ze over Nederland denken en wordt ook wel het Venetië van het noorden genoemd.

Ondanks de grote crisis die er heerst komen er steeds meer toeristen naar het zo mooie Amsterdam. Op dit vlak gaat het dus erg goed met Nederland. Toeristen brengen immers geld in het laatje en zijn dus goed voor onze economie. Amsterdam kent tal van mooie attracties zoals het red light disctrict, het rijksmuseum, de bloemenmarkt en ook de Amsterdam Dungeon is een populaire attractie waar veel toeristen heen gaan.

Bewoners ergeren zich aan de toeristen

Uit onderzoek blijkt dat veel bewoners van de hoofdstad zich ergeren aan de hordes toeristen die door de stad lopen. De toeristen staan zelfs op de eerste plaats van grootste ergernissen van de bewoners. Eerst was dit nog het parkeer probleem, maar inmiddels is dit dus verandert. De vraag is dus of de leefbaarheid van de stad wel bewaard kan worden met zoveel toerisme. Toch moeten we beseffen dat dit toerisme van erg groot belang is voor de Nederlandse Economie.

Verhuur op de zwarte markt

Helaas is er door het toerisme ook veel zwarte verhuur van woningen. Sommige mensen huren sociale huurwoningen en verhuren deze dan door aan toerisme. Inmiddels zijn hier zelfs speciale sites voor zoals airbnb. De gemeente probeert zulke verhuur tegen te gaan, maar dit is soms erg lastig als toeristen niet voor overlast zorgen en er geen meldingen binnen komen van verdachte situaties.

De belangen van bewoners en toeristen botsen vaak

Het is duidelijk dat er dus grenzen gesteld moeten worden aan toeristen. Toerisme is belangrijk, maar het moet in goede banen geleid worden. Bewoners hebben ook belangen en deze moeten gewaarborgd worden. Amsterdam is een unieke stad, maar het toerisme maakt deze stad dus ook kwetsbaar en daar moet zorgvuldig naar gekeken worden.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren