Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Laser ontharing is dé trend onder mannen

Laser ontharing is dé trend onder mannen
Beoordeel dit artikel

 De afgelopen twee jaar is het aantal mannen dat zichzelf een laserontharingbehandeling cadeau doet verdubbeld. Vooral rughaar en borsthaar wordt veel permanent weg gelaserd. Opkomende gebieden bij mannen die zij graag permanent onthaard willen hebben, zijn de benen en de armen.

Sporters

Er hebben dit jaar al zo’n 25.000 mannen een laserbehandeling ondergaan. Mannen die veel gezien worden in ontharingsklinieken zijn sporters. Mannen die vaak een sportschool bezoeken of die de wielrensport beoefenen willen vaker graag van hun lichaamsbeharing af dan niet-sporters. Verwacht wordt dat deze trend ook in 2016 doorzet.

Geen taboe meer

Het is opvallend dat deze trend zich voordoet en dat mannen er openlijk over praten. Nog niet zo lang geleden heerste er een echte taboe op. Het was ook niet mannelijk om lichaamsbeharing weg te halen op meer plekken dan de oksels, het geslachtsdeel en hooguit de borst. Nu lijken mannen er steeds minder problemen mee te hebben om ook armen of benen bijvoorbeeld permanent te laten ontharen én er openlijk over te praten. We hebben het dan niet over de homoseksuele man, maar de hetero man. Het lijkt erop dat we te maken hebben met een sneeuwbaleffect. Als de ene man de andere man hoort praten over zijn laserbehandeling maakt het de stap minder groot om zelf ook actie te ondernemen.

Trend

Niet alleen ontharingsklinieken merken de trend op, maar ook op platforms op internet groeit het onderwerp van mannen en ontharing aan belangstelling. Het lijkt erop dat mannen er steeds minder problemen mee hebben om er zonder gene over te praten en ook iets te doen met hun ontharingswens. Omdat het tegenwoordig steeds makkelijker is om een laserontharingskliniek in de buurt te vinden wordt het deze groep ook steeds makkelijker gemaakt om ook daadwerkelijk te kiezen voor permanente ontharing.

Vrouwen

Wat opvalt is dat het aantal vrouwen dat kiest voor permanente ontharing al jarenlang hetzelfde is gebleven. Er is dus geen stijging, maar ook geen daling waar te nemen in tegenstelling tot mannen.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren