Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Loversboy op internet

Loversboy op internet
Beoordeel dit artikel

Steeds meer loverboys zoeken online hun slachtoffers

Steeds meer loverboys maken gebruik van het internet om slachtoffers te vinden. Ze maken gebruik van sociale media websites zoals facebook, twitter en instagram. Daarnaast komt de politie ook vaak chat websites tegen in onderzoeken. Ze chatten met vreemden en proberen zo rustig het vertrouwen te winnen van hun slachtoffers. Vaak zijn de slachtoffers erg onzeker. De politie probeert zulke websites nu extra in de gaten te houden omdat ze een duidelijke toename zien. Sociale media websites en chat sites zijn erg populair in Nederland en dat weten de loversboys ook. We zien dat loversboys blijven vernieuwen in hun werkwijze. Gelukkig houdt de politie dit goed in de gaten en we gaan hier dus graag het gesprek over aan met jongeren. Door ze te wijzen op gevaren van sociale media websites en chat gerelateerde websites kunnen soms problemen voorkomen worden, omdat jongeren weten waar ze op moeten letten en hoe ze loversboys kunnen herkennen. De politie blijft over dit onderwerp ook gewoon nog voorlichting geven op scholen.

Politie gaat zelf chatten met jongeren

De politie is een website gestart waarop ze zelf gaan chatten met jongeren. Ze verwachten dat dit de manier is om in contact te komen met slachtoffers of eventueel mensen in hun omgeving. Veel jongeren zijn namelijk gewend om te chatten en dus kan de drempel lager zijn dan wanneer ze naar het politiebureau moeten gaan. Uit onderzoek is gebleken dat veel jongeren tussen de 12 en 16 jaar een hoop vragen hebben omtrent loversboys. Op deze manier kunnen deze gemakkelijk antwoorden krijgen.

Chatten misschien toepasbaar voor andere themas

De politie wil kijken of het ook kan gaan chatten met jongeren over andere themas zoals bijvoorbeeld drugs gebruik en meeloop gedrag bij kleinere criminaliteit. De laagdrempeligheid blijkt gewoon erg goed te werken en jongeren zijn op deze manier ook anoniem, dat vinden ze vaak toch wel prettig. .

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren