Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Onverwachts nieuws omtrend e-sigaret

Onverwachts nieuws omtrend e-sigaret
Beoordeel dit artikel

 Als je tien jaar geleden het woord e-sigaret zou gebruiken werd je raar aan gekeken, niemand wist toen nog wat een e-sigaret was. Vandaag de dag is de e-sigaret een serieuze trend aan het worden, steeds meer mensen stappen jaarlijks over op de e-sigaret om een gezonder en goed koper leven tegenmoed te gaan.

Stoppen met roken

Wil je stoppen met roken dan zou je de e-sigaret kunnen gebruiken als alternatief voor de klassieke sigaret. Ook kun je door structureel de nicotine af te bouwen in de e-liquid stoppen met roken en uiteindelijk ook stoppen met de e-sigaret.

Afhankelijk van de hoeveelheid sigaretten die je dagelijks rookt en in welke periode je denkt te kunnen stoppen zou je bijvoorbeeld maandelijks het percentage nicotine van jouw e-liquid kunnen verlagen.
Het percentage nicotine verlagen in jouw e-liquid kun je eenvoudig doen door een e-liquid van de zelfde smaak te kopen die geen nicotine bevat, deze druppel je gecontroleerd bij de e-liquid die wel nicotine bevat.

Zo kun je relatief gemakkelijk de hoeveelheid nicotine die je normaal inhaleert afbouwen. Uit eindelijk blijf je de e-liquid zonder nicotine dampen of je stopt helemaal met dampen.

Geschiedenis van de e-sigaret

In het jaar 1963 was het ene Herbert A. Gilbert die de eerste variant van de e-sigaret liet patenteren. Deze eerste variant van de e-sigaret zetten een nicotine oplossing om in stoom, de e-sigaret was nu geboren.
Al in 1967 werd Herbert A. Gilbert benadert door een aantal commerciële bedrijven die de e-sigaret in productie wilde nemen. Echter is deze nooit in productie genomen. Het was een Chinese apotheker genaamd Hon Lik die in 2003 de eerste variant van de e-sigaret door ontwikkelde en deze wel in productie nam. Hon lik bood de e-sigaret aan als een product dat hulp bood bij het stoppen met roken.

In 2006 is de e-sigaret geïntroduceerd op de Nederlandse markt, ook hier werd deze aan geboden als hulpmiddel om te kunnen stoppen met roken. Echter in januari 2008 bracht de Nederlandse overheid een bericht naar buiten dat de e-sigaret mogelijk ongezonde gevolgen zou kunnen hebben bij gebruik op de lange termijn. “Er is nog te weinig bekend over de e-sigaret” aldus de overheid.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren