Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

De toepassing van kartonnen dozen

De toepassing van kartonnen dozen
Beoordeel dit artikel

Er zijn verschillende soorten toepassingen voor kartonnen dozen. In dit artikel worden er een aantal toegelicht.

E-commerce

De Amerikaanse vouwdoos wordt veel gebruikt binnen de e-commerce. Webwinkels als Bol.com maken gebruik van deze kartonnen vouwdozen. Bol.com produceert kartonnen dozen op maat. Dit wil zeggen dat Bol.com kartonnen dozen maakt die geheel in lijn zijn met de huisstijl van het bedrijf. Zo zijn de kartonnen dozen voorzien van het logo en zijn de dozen blauw. Naast Amerikaanse vouwdozen worden autolockdozen ook erg vaak gebruikt binnen e-commerce en logistiek. De bodem van autolockdozen sluit automatisch en is vaak voorzien van een plakstrip. Er zijn dus minder handelingen nodig om deze doos in elkaar te zetten. Binnen de logistiek kan dus efficiënter gewerkt worden.

Logistiek

Binnen de logistiek worden vaak palletdozen gebruikt. Deze dozen zijn namelijk speciaal ontworpen voor transport. Een palletdoos is vaak afgestemd op een Europallet of een Blokpallet. Een Europallet heeft de volgende afmeting: 1200×800 mm. Een Blokpallet heeft de volgende afmeting: 1200×1000 mm.

Verhuizingen

Kartonnen dozen worden naast verzending ook gebruikt om te verhuizen. De zogeheten verhuisdozen zijn hiervoor in het leven geroepen. Deze verhuisdozen zijn voorzien van stevig golfkarton en twee stevige handgrepen. Ook dit is een variant op de vouwdoos. Naast verhuisdozen worden bananendozen ook vaak gebruikt tijdens een verhuizing. Deze zijn gratis te verkrijgen bij bijna elke supermarkt in Nederland.

Archief

Kartonnen dozen zijn prima geschikt om archief in te bewaren. Kartonnen dozen zijn stevig en daarnaast gemakkelijk op elkaar te stapelen. Voor dit doeleinde is de zogeheten archiefdoos in het leven geroepen.

Alternatieven

Naast bovenstaande toepassingen zijn kartonnen dozen natuurlijk nog voor veel meer doeleinden te gebruiken. Kinderen vinden het bijvoorbeeld erg leuk om met kartonnen dozen te spelen. Zo kunnen er van kartonnen dozen bijvoorbeeld poppenhuizen gemaakt worden, of kunnen deze dozen gebruikt worden als schilderdoek.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren