Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Jongeren terroriseren gasten in zwembad

Jongeren terroriseren gasten in zwembad
Beoordeel dit artikel

 Jongeren in het Limburgse Reuver hebben afgelopen weekend voor opschudding gezorgd in het lokale zwembad. Deze groep, voornamelijk allochtone jongeren, spuugden op de badmeester en hebben zelfs op hem ingeslagen. Daarnaast vielen zij meerdere minderjarige meisjes lastig. De vaders van de meisjes waren hier niet blij mee en besloten het heft in eigen handen te nemen. Hierop volgde een dreigende situatie en de politie werd ingeschakeld. Volgens een zwembadbezoeker wordt het tijd dat de jongeren hun eigen zwembad kopen.

Vroegtijdig gesloten

De politie heeft vervolgens het zwembad met daarin op het moment 2200 gasten vroegtijdig gesloten en iedereen naar buiten geëscorteerd. De politie weet wie de jongeren zijn, maar heeft tot nu toe nog niemand aangehouden, tot ergernis van de vaders. De jongeren zouden afkomstig zijn uit Venlo en Blerick.

Problemen al langer gaande

De jongeren begonnen ’s middags al met het lastigvallen van bezoekers. Dit gebeurde bij de glijbanen, die vervolgens gesloten werden. Hierna verplaatsten de jongeren zich naar de duikplanken, die op hun beurt ook gesloten werden. Op het moment dat de badmeester de jongeren aansprak werd hij geslagen en bespuugd. De badmeester ergert zich al weken aan de jongeren. Schijnbaar zijn ze na de sluiting van een zwembad in Blerick verplaatst naar het zwembad in Reuver. Het zijn echter niet alleen allochtone jongeren die zich misdragen in het zwembad. Ook een groep autochtone jongeren zorgt wel eens voor overlast bij bezoekers.

Karatetrap

De problemen in het zwembad breiden zich door de jongeren alleen maar uit. Het zwembad wordt namelijk al twintig jaar draaiende gehouden door vrijwilligers, die na de komst van de lastige jongeren geen zin meer hebben om te komen werken. Niet gek, aangezien een vrijwilliger van 70 plus al eens een karatetrap in zijn rug heeft gekregen van de jongeren. Er wordt gevreesd dat het zwembad straks zonder vrijwilligers komt te zitten en de deuren moet sluiten.

Wijkagent ingezet

Een dag later ging het zwembad wel weer gewoon open voor publiek. Een wijkagent was opgeroepen om de situatie in het zwembad in de gaten te houden. Deze wijkagent gaat ook aan de slag met de desbetreffende jongeren. Zo staan er gesprekken op de agenda.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren