Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Onderneming laten groeien

Onderneming laten groeien
Beoordeel dit artikel

Iedere ondernemer droomt ervan maar zal er op een bepaald punt in zijn of haar carrière tegen aan lopen, groeien. De meeste ondernemers denken dat ze hier de in de eerste maanden al tegen aan lopen doordat ze in de eerste periode weinig tot geen inkomsten hebben. Echter is dit heel normaal voor een beginnende ondernemer, dit omdat je hoe goed je concept ook is weinig tot geen naamsbekendheid hebt. Wanneer je hier aan werkt en de mensen weten je te vinden dan komen de verdiensten en de groei vanzelf. Het gaat meer om de periode hierna wanneer je bedrijf naamsbekendheid heeft opgebouwd en je maandelijks een bepaalde hoeveelheid aan inkomsten hebt.

Door ontwikkelen

Een belangrijke factor bij het willen doorgroeien is dat je blijft ontwikkelen. We leven nou eenmaal in een tijd waarin we maar blijven ontwikkelen en er steeds weer nieuwe producten op de markt komen. De technologie blijft zich maar ontwikkelen waardoor we steeds meer mogelijkheden hebben om door te ontwikkelen. Als ondernemer kan je dan ook niet stil blijven staan wanneer je concurrentie wel blijft ontwikkelen en nieuwe producten op de markt blijft zetten. Het is belangrijk dat je simpel gezegd mee gaat met ‘de tijd’. Niet stil zitten maar blijven innoveren!

Praat met deskundige

Een andere manier om je onderneming te laten groeien is door met deskundige in gesprek te gaan. Dit kan bijvoorbeeld door je aan te melden bij een kennisplatform. Hierdoor kom je in contact met andere ondernemers die erg ervaren zijn. Je kunt ze ook wel zien als een mentor die je de fijne kneepjes van het vak kan uitleggen. Hij kan jou als de beste uitleggen wat je moet doen om door te blijven groeien met je onderneming. Je kan het zien als sterker worden door kennis met elkaar te delen en niet als informatie doorspelen naar een concurrent.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren