Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Schoonmaaktips voor uw tapijt.

Schoonmaaktips voor uw tapijt.
Beoordeel dit artikel

Het onderhouden van de vloerbedekking is meer dan alleen maar gezond, het kan u ook helpen om de levensduur van uw tapijt te verlengen. Dit leidt op zijn beurt weer tot een besparing in uw financiën. Rond 80% van het vuil dat uw pand binnenkomt is droog. De overige 20% bestaat uit ander vuil, variërend van smeer tot aan pollen. Het droge vuil is makkelijk verwijderbaar met een stofzuiger. En hoe vaker ze worden verwijderd, hoe minder schade ze berokkenen aan uw tapijt. Maar stofzuigen alleen is niet voldoende. De volgende schoonmaaktips zullen u helpen om de levensduur van uw tapijt te verlengen.

4 schoonmaaktips.

Schoonmaaktip 1:
Tapijten moeten minstens één keer per week gestofzuigd worden. In de meeste panden, met commerciële doeleinden, zullen de ruimten die het meest gebruikt worden gedetailleerd gestofzuigd worden gedurende één van de servicedagen. De beste keus hiervoor is het gebruik van stofzuigers van hoge kwaliteit. Een stofzuiger met een HEPA filter is zelfs goed om de luchtkwaliteit te verbeteren.

Schoonmaaktip 2:
De tweede tip is om te letten op vlekken en deze direct te verwijderen. Voor de meeste vloeistoffen geldt dat u deze kunt grotendeels kunt verwijderen door er een doek op te leggen, zodat deze het vocht opneemt. Als dit het vocht niet verwijdert, gooi dan wat water erover en herhaal het proces nogmaals. Hiermee zal je voorkomen dat er een grote vlek gaat ontstaan, die moeilijk te verwijderen zal zijn.

Schoonmaaktip 3:
Zorg ervoor dat uw tapijt minimaal zo vaak schoongemaakt wordt als nodig is. Dit is afhankelijk van het type tapijt dat u heeft liggen en waar uw pand voor gebruikt wordt. Diepreiniging van het tapijt is in ieder geval eens in het halfjaar nodig.

Schoonmaaktip 4:
De simpelste tip om uw tapijt schoon te houden is door gebruik te maken van een deurmat. Hiermee voorkomt u dat veel van het droge vuil op uw tapijt komt te liggen. Gebruik een deurmat bij iedere deur in uw pand dat naar buiten leidt, het liefst aan beide kanten.

Voordelen van een goed onderhouden tapijt.

Door deze schoonmaaktips te gebruiken zal uw pand er beter uitzien. U voorkomt hier ook mee dat er nare geurtjes in het pand gaan ontstaan. Als laatste zorgt het ervoor dat uw pand een plek is waar uw klanten of uw gasten graag willen zijn.

Deze schoonmaaktips werden mogelijk gehouden Tienstra Schoonmaakbedrijf Groningen.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren