Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Wat is een stalen profiel en waarvoor worden ze gebruikt

Wat is een stalen profiel en waarvoor worden ze gebruikt
Beoordeel dit artikel

 Om deze vraag te beantwoorden is het eerst fijn om te weten wat staal is. Staal is een legering dat betstaat uit ijzer en koolstof. Staal heeft een hoge treksterkte en hardheid. Hierdoor is het bijvoorbeeld zeer geschikt voor constructies in de bouw. Staal kan dan ook voor vele doeleinden gebruikt worden.

Nu we weten wat staal is kunnen we de vraag gaan beantwoorden. Een stalen profiel is dus een bepaald profiel, zoals een koker vorm, dat bestaat uit staal. Je hebt verschillende soorten stalen profielen, ik zal er een paar toelichten om een duidelijk beeld te geven.

1. Hopprofiel
Een hopprofiel heeft een aantal standaard vormen, voor een groot deel zijn ze vierkant of rechthoekig. Wat het speciaal maakt is dat het profiel op verschillende punten het staal wat langer doorgaat, hierdoor krijg je een soort uitstulping en is het vrijwel overal voor te gebruiken.

2. U-profiel
Een u-profiel heeft zoals het al eigenlijk zegt een u vorm. Dit profiel wordt vooral gebruikt om onder andere een constructie te verstevigen.

Staal is dus onmisbaar in onze samenleving, het wordt voor vele doeleinden gebruikt. Meer informatie over alles omtrent Staal vindt u op Cm staal.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren